10 + 2 bijzondere banen en vacatures

Begin januari kwam De Efteling met een bijzondere vacature: een machinist voor de stoomtrein die de bezoekers door het pretpark rijdt. Eerder schreven we al eens over een vacature om te Twitteren namens premier Mark Rutte. Maar er zijn meer mooie voorbeelden van kort gezegd ‘bijzondere’ vacatures of banen. Een overzichtje.

1. Koninklijke Twitteraar

Laten we beginnen met een vacature die vergelijkbaar is met de eerder genoemde ‘Mark Rutte-Twitteraar’. Het Engelse koninklijke huis was op zoek naar een Digitale communicatiespecialist. Onderdeel van de job was onder meer het Twitter-acount van de koningin en de website van de familie bijhouden.

2. Berichten over luxe verblijf

Baden in luxe en daar op berichten op social media? Het bedrijf Thirdhome uit Tennessee is een club voor eigenaren van tweede huizen. Een vacature bij hen kent de volgende inhoud: in peperdure villa’s verblijven, foto’s maken en er over schrijven en je verblijf delen op social media. Salaris? Ongeveer €9.000 per maand.

3. Foto’s op een cruise

In het verlengde van voorgaande vacature: ook Royal Caribbean International zocht iemand voor wat mooie foto’s op Instagram. Paar weken lang meevaren op cruises en het enige wat je hoefde te doen, was dagelijks drie prachtige foto’s maken voor hun Instagram-account.

4. Netflix kijken

Liever niet op reis, maar gewoon lekker Netflix kijken? Het bedrijf heeft mensen in dienst die de gehele dag films en series kijken. Waarom: om er een rijtje trefwoorden bij te maken. Dat is wel heel lekker geld verdienen toch?

Eerder deed Netflix een oproep aan handige Instagrammers die twee weken lang bekende sets wilden fotograferen. Ook niet slechts als tijdelijk baantje.

5. Hulpje van de kerstman

De kerstdagen liggen al weer even achter ons, dus deze is niet meer direct nodig of actueel. Maar er zijn mensen die de belangrijke taak hebben om de kerstman te helpen met brieven schrijven. Hij krijgt namelijk vele brieven van kinderen, en die moeten hij natuurlijk wel allemaal beantwoorden.

6. Zeemeermin

Ja, je leest het goed. Je kunt zeemeermin worden. Wat je moet doen bij deze baan? Je zit de hele dag mooi te wezen. Lekker toch? Vereisten zijn wel dat je een zwemdiploma hebt en je moet leren hoe je met een vin zwemt.

7. Gelukskoekjesschrijver

Geen zeemeermin geworden? Misschien brengt een gelukskoekje je meer geluk. En de teksten in die koekjes moeten natuurlijk geschreven worden. Er zijn mensen die de hele dag niets anders doen dan het schrijven van die zinnetjes. En niet voor een onaardig salaris.

8. Merk monitor

Voor sommige mensen is social media een verslaving. Ze kunnen uren doorbrengen door maar te scrollen door Facebook-tijdlijnen en Instagram- en Twitterprofielen. Voor hen is dit een ideale baan: rondneuzen op sociale media om te monitoren wat mensen over een bepaald merk zeggen.

9. Glijbaantester of LEGO-bouwer

Haal het kind in je naar boven! Glijbaantesters reizen de hele wereld over om de snelheid en landing van glijbanen en kwaliteit van zwembaden te testen. Was je als kind geen waterrat en speelde je liever met LEGO? Ook daar kun je je brood mee verdienen. Er zijn banen waarin je meewerkt aan het bouwen van LEGO-sculpturen die gebruikt worden voor evenementen.

10. Treinduwer of westerling in China

Bij treinduwer denk je wellicht aan het vooruit duwen van een trein bij het vertrekken, maar dat is niet het geval. Om de overvolle treinen in Japan op tijd te laten vertrekken, worden ‘treinduwers’ ingezet die moeten zorgen voor een zo efficiënt mogelijk instapproces. En dat een trein ‘vol’ is, dat zeggen ze in Japan niet zo snel. Deze mensen verstaan de kunst om met een beetje duwen zoveel mogelijk mensen naar binnen te krijgen.

En westerling in China? Dat is exact de job die je uitvoert. Het is in China niet ongebruikelijk dat er willekeurige westerlingen worden aangenomen om de indruk te wekken dat een bedrijf internationaal succesvol is. Ook laten Chinese scholen westerlingen bij open dagen door hun gebouwen lopen, om ouders het idee te geven dat het wel een goede school moet zijn.

Ten slotte worden westerlingen in China ingehuurd als ‘managers’. Neppe managers, welteverstaan. Ze krijgen ongeveer €900 euro per week en een managementtitel, om vervolgens speeches te geven en belangrijke evenementen te bezoeken, zodat het lijkt dat het bedrijf een link heeft met het westen.

Bron: MSN.com