10 bewijzen dat werken in de zomer wél leuk is

De zomer is hét moment om vakantie te nemen. Maar ook op het werk is het dan leuk.

1. Iedereen is happy

Goed weer en iedereen is dan goed geluimd. Werken tijdens de zomermaanden is zoveel aangenamer. Iedereen bruist van de energie. Klanten en collega’s zijn extra vriendelijk. Problemen zijn opeens een stuk minder erg. Zalig.

2. Buiten lunchen

Je lunchpauze is zoveel leuker tijdens de zomermaanden. Binnen 4 muren blijven? Nee toch. Liever lunchen op een terrasje of een bankje in het park. Of een gezellige picknick met collega’s.

3. Vroeger stoppen met werken

Bij warm weer laten werkgevers een tijdelijke wijziging van het uurrooster toe. Je kan dan vroeger beginnen werken zodat je niet moet werken tijdens de warmste uren van de dag. Je kan dus vroeger naar huis om thuis nog even van het goede weer te genieten.

4. Verplaatsingen met de fiets

Woon je dicht tegen het werk? Moet je naar een meeting of klanten in de buurt. Dankzij het goede weer kan je zonder problemen met de fiets gaan!

5. Een verfrissend ijsje

Het hoofd koel houden? Dat lukt zoveel beter met af en toe een lekker ijsje. Een telefoontje is voldoende voor een verfrissend bezoek van een ijskar. Smullen maar met de collega’s!

6. Achterstand wegwerken

In de zomer zijn veel mensen met vakantie. Dat betekent dat er automatisch minder werk jouw richting uitkomt. De ideale gelegenheid om je achterstand gezwind weg te werken. Om eindelijk die dingen te doen waar je al een hele tijd niet aan toekwam. Of om dat schitterende idee in detail uit te werken en je baas te imponeren. Na zijn vakantie uiteraard.

7. Geen files

Op het werk geraken is zoveel makkelijker tijdens de zomermaanden. Geen ellenlange files. Eindelijk plaats genoeg op het openbaar vervoer.

8. Trager werkritme

Zelfs wie aan het werk is, is half met vakantie. Tijdens de zomer is alles opeens minder dringend. Collega’s en klanten hebben meer geduld.

9. Korte Broek

In de zomer kleedt iedereen zich informeler en lichter. Zelfs op de meest chique werkplaatsen gaat het er dan losser aan toe. Geen kostuum in de zomer.

10. Je kiest hoe hard je werkt

Als jobstudent tenminste… Je kiest wanneer je werkt en hoe lang. Wil je een hele zomer ijsjes verkopen? Of liever een week werken en een week niets doen? Dat kan. Hou je nog graag uren over om later op het jaar bij te klussen als kerstman? Geen enkel probleem.