7 lifehacks voor Twitter

Terwijl de ene zegt dat Twitter op zijn retour is, zijn er ook (velen) die niet zonder het medium kunnen. En Twitter heeft ook vele mogelijkheden. Verloren knuffels die op het station gevonden worden, vinden via vele retweets hun oorspronkelijke eigenaar. Bedrijven laten op een laagdrempelige manier zien waar ze mee bezig zijn. En je kunt gemakkelijk contact leggen met eigenlijk iedereen, ook mensen die je (nog) niet persoonlijk kent. Zo zijn er veel manieren om het platform te gebruiken, maar kenden jullie onderstaande 7 lifehacks voor Twitter al?
 

1. Bookmark belangrijke tweets

Natuurlijk heb je lang niet altijd tijd om uitgebreid je tijdlijn door te scrollen en dan ook nog direct eventuele verhalen waarnaar gelinkt wordt te lezen. Je hebt immers ook een sociaal leven, moet werken of toch echt eens gaan leren voor dat tentamen. Gelukkig kun je belangrijke tweets markeren. De bookmark-functie bewaart de tweets die jij gemarkeerd hebt in een aparte lijst, zodat je ze eenvoudig terug kunt vinden en kunt lezen wanneer jij de tijd hebt.
 

2. Voorkomen spoilers door woorden te blokken

Denk je nog vol spanning een aflevering van ‘Wie is de Mol’ terug te gaan kijken, verklapt Twitter de gehele aflevering al voor je. Spoilers zijn nooit leuk. En niet op Twitter kijken voordat je jouw favoriete programma hebt teruggekeken is lastig. Daarom is het fijn dat Twitter de mogelijkheid heeft om tweets met specifieke woorden, zinnen, usernames, emojis en hashtags te blokkeren. Zo verwijder je alle spoilers uit je tijdlijn, berichten, e-mails en antwoorden.

Punt van aandacht: woorden en hashtags worden alleen uit de homepage tijdlijn en berichten gehaald. De gefilterde tweets zijn dus nog wel gewoon zichtbaar in de resultaten van zoekopdrachten.
 

3. Threads wanneer je zelfs aan 280 tekens niet genoeg hebt

Het ging als een schok door Twitterend Nederland: het aantal tekens werd uitgebreid van 140 naar 280. Toch zijn die 280 tekens nog steeds niet voldoende voor iedereen om hun verhaal te doen. In dat geval kun je threads gebruiken. Zo kun je een volledig verhaal chronologisch en op de meest logische manier vertellen.
 

4. Peil de mening van je tijdlijn met een poll

Nieuwsgierig of de mensen in jouw tijdlijn liever Ajax of Feyenoord landskampioen zien worden? Of wat zij zouden doen in een specifieke situatie? Maak een poll en laat ze spreken. Jouw volgers hebben vervolgens een specifieke tijd (die je zelf kunt instellen) om te reageren. En als jouw poll geretweet wordt door iemand, kun je natuurlijk nog meer reacties verwachten.
 

5. Direct Messages (DM)

Je hebt het wellicht wel eens voorbij zien komen in een tweet van iemand richting een ander: ‘Mag ik je een DM sturen?’ Een DM? Ja, een Direct Message. Wil je op Twitter iets tegen iemand zeggen dat niet de gehele wereld hoeft te zien? Dan stuur je die persoon gewoon een DM. Of als je iemand iets wilt vragen waarvoor je veel meer dan 280 tekens nodig hebt. De enige voorwaarde is wel dat je elkaar moet volgen om iemand een DM te kunnen sturen.
 

6. Slaap beter met de nachtmodus

Social media kan verslavend zijn. De nachtrust is wel eens de dupe van al dat getwitterd. De oplossing? Twitter heeft een nachtmodus! Klik eenvoudig op de feature in ‘Instellingen’. Zeg maar ‘Hallo’ tegen je extra slaapuurtjes.
 

7. Meerdere foto’s in een tweet

Soms is één foto gewoon niet genoeg. Bijvoorbeeld van dat leuke weekendje weg. Of als je het verschil wilt laten zien tussen twee of meerdere afbeelding. Maar wist je dat je in één tweet gewoon vier foto’s kwijt kan? Hoe? Nou, gewoon door twee, drie of vier afbeeldingen te selecteren. Soms is het leven gewoon gemakkelijk.