7 vragen om zelf te stellen bij een sollicitatiegesprek

Je hebt je net door het sollicitatie heen geworsteld. Opgelucht denk je klaar te zijn, tot vanaf de andere kant van de tafel de vraag toch komt: ‘Heb jij zelf nog vragen?’ En dan weet je het ineens niet meer.

De Britse krant The Guardian helpt sollicitanten een handje en geeft zeven vragen waarmee je de rekruteerder (definitief of alsnog) over de streep kan trekken. De ‘eigen vragen’ bieden juist een mooie kans jouw eigen kwaliteiten goed duidelijk te maken.

1. Wat zijn de leuke en de minder leuke kanten van deze functie?

Met de vraag geef je aan dat je benieuwd bent naar de uitdagingen die je staan te wachten en dat je je hier goed op wil voorbereiden.

2. Welke opleidingsmogelijkheden bieden jullie?

Inderdaad een klassieker, maar zeker waardevol. Met deze vraag geef je aan dat je wil leren, jezelf wil ontwikkelen en bereid bent om je vaardigheden bij te schaven.

3. Is er kans op promotie in de toekomst?

Dit toont vooral aan dat je vastberaden bent om te groeien in je werk.

4. Hoe zou u de cultuur van de organisatie omschrijven?

Om optimaal te renderen en presteren is een fijne werkomgeving van belang. Daarom wil jij je op je gemak voelen op het werk. En je weet van jezelf heel goed in wat voor soort omgeving je het beste werkt.

5. Hoe worden werknemers hier geëvalueerd?

Zo benadruk je duidelijk dat je het belangrijk vindt om resultaten af te leveren.

6. Wat zijn de grootste uitdagingen die uw organisatie staat te wachten?

Dit geeft blijk van dat je niet alleen met je eigen werk bezig bent, maar geinteresseerd bent in de gehele organisatie: jouw werkgever. Een extra tip is om van te voren wat research te doen over de sector en/of het bedrijf. Dit is een uitermate geschikt moment dat op tafel te gooien. Weten ze direct dat er met je voorbereiding weinig mis was.

7. Twijfelt u eraan of ik geschikt ben voor deze baan?

Deze is tricky. Een gedurfde vraag, die van lef getuigt. Maar welk antwoord je ook krijgt, het geeft je een kans om je sterke punten nog eens duidelijk op tafel te leggen. Daarnaast toon je open te staan voor kritiek en feedback. Sluit wel altijd af met waarom je wél geschikt bent.

Bron: The Guardian/Jobat.be