Beklim sneller de carrièreladder met een top cv

Ben je klaar voor de volgende stap in je carrière en ga je solliciteren naar een nieuwe baan? Met een goed cv maak je meer kans om een voet tussen de deur te krijgen. Recruiters krijgen dagelijks namelijk vele reacties binnen op openstaande vacatures. Opvallen is het devies. Maar een cv maken dat opvalt tussen al die andere papiertjes kan een uitdaging zijn. Daarom begin je het best met het zoeken van een professioneel cv format. Dit geeft je handvaten voor de verdere opbouw van een uitstekend curriculum vitae.

Waaraan herken je een top cv?

Een top cv bestaat uit een aantal aspecten:

  • Het is overzichtelijk
  • Het valt op
  • Het is kort en krachtig

Bij het maken van je cv is het belangrijk om een duidelijke structuur te hanteren. Zowel voor de inhoud als voor de vorm. Dit doe je door herkenbare tussenkoppen te gebruiken zoals ‘werkervaring’, ‘opleidingen‘ en ‘vaardigheden’. Je laat je cv opvallen door een professionele lay-out te kiezen. Let er wel op dat je niet overdrijft en het zakelijk houdt. In Word kun je gebruik maken van een sjabloon of zelf een structuur aanmaken. Niet zo handig hiermee? Zoek online naar professionele cv formats die je kunt inzetten om een goed curriculum vitae te creëren.

Kort en krachtig

Verder houden recruiters van kort en krachtig. Geen ellenlange cv’s die volgeschreven staan met de meest uiteenlopende ervaringen. Over het algemeen is een standaard cv niet langer dan twee pagina’s. Heb je een lange carrière? Dan kan jouw levensloop meer dan twee pagina’s beslaan.

Verkoop jezelf

Wanneer jij gaat solliciteren op een baan en de recruiter ontvangt jouw reactie, dan heb je maar een paar seconden om hem of haar ervan te overtuigen dat jij de geknipte kandidaat bent. Hoe je dit doet? Door jezelf te verkopen.

Laat bijvoorbeeld in je persoonlijke profiel zien wat een toekomstige werkgever kan verwachten als jij onderdeel uitmaakt van het team. Ook is het handig om de vacaturetekst goed door te lezen en er een aantal trefwoorden uit te halen die op jou van toepassing zijn. Probeer enkele hiervan te verwerken in een kort stukje over jezelf. Schrijf de trefwoorden liever niet letterlijk over, maar leg in je eigen woorden uit dat je bijvoorbeeld een echte teamplayer bent. Door goed naar voren te halen wat voor persoon je bent, wat je ambitie is en welke waarde jij kunt toevoegen aan het bedrijf kom je weer een stap dichter bij die felbegeerde baan.

Schrijf speciaal voor je toekomstige werkgever

Als laatste is een perfect cv een document dat continu wordt aangepast aan de vacature. Je komt die ladder niet hogerop als je een standaard cv stuurt naar al je sollicitaties. Werkgevers houden ervan wanneer een curriculum vitae speciaal voor hen is geschreven. Toon duidelijk aan hoe en waarom jij een geschikte kandidaat bent en waarom je bij hun organisatie past.

Bovenstaande tips helpen je op weg om jouw carrièreladder verder omhoog te klimmen naar een nieuwe functie!