Advertorial – Kwant Controls: creatief en technisch op het hoogste niveau

Overal ter wereld waar het er in de scheepvaart op aankomt, is Kwant Controls met bewezen techniek en uitmuntende kwaliteit leidend. Dat vraagt om gedreven mensen die met passie voor innovatie producten bedenken en bouwen.

Cruiseschepen, defensieschepen en straks steeds vaker niet-fossiel aangedreven schepen: waar ter wereld op zee dan ook. Als het aan boord niet mag falen dan heb je een instrument of systeem van Kwant Controls nodig. Met ruim tachtig jaar ervaring en besturingsproducten op maar liefst 60.000 schepen weten ze in Sneek wat er toe doet: optimale bedrijfszekerheid en maximale klanttevredenheid. Het bedrijf heeft een sterke focus op ontwikkeling, want systemen kunnen altijd beter, bijvoorbeeld door steeds verdere technologische en softwarematige integratie van beweging en tastzin. Jelte Bonga is een van die denkers en doeners. Complexe precisieproducten van de hoogste kwaliteit. „Je moet wel een klik hebben met techniek”, zegt hij lachend. „Daar moet je vrolijk van worden, willen bedenken wat mogelijk is met alle kennis, inzicht en technologie die je maar kunt bedenken. Wij maken het van tekening naar engineering en productie. Ik ben tien jaar geleden begonnen als draaier en cnc-frezer en toen heb ik de stap naar Kwant gezet. Van assistent in de productie naar productengineering. Nu ben ik Productie- en Service Engineer, zodat ik problemen kan helpen oplossen of processen kan verbeteren, binnen het bedrijf en soms ook op locatie.

Het geeft aan wat er kan binnen Kwant. Heb jij ook die liefde voor precisietechniek, elektrotechniek, fijnmechanica en softwaretoepassingen zoals haptische feedback en human machine interfaces? Als de kwaliteit van wat je maakt voor jou ook altijd bovenaan staat, je flexibel en oplossingsgericht bent en graag met collega’s de optimale balans wil vinden tussen innovatie en commodity, dan heb je het hier goed. Wij maken producten die er 24/7 op zee toe doen, waar mensen blind op moeten en kunnen vertrouwen. Daarom krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen, te doen waar jij het beste in bent. Als jij het wilt, dan kan het”, vertelt hij opgewekt. „Dat geldt ook voor mensen die een mooie stage- of afstudeerplek zoeken. Ik zie aan hen dat dit een ideale stage-omgeving is, omdat ze alle vrijheid krijgen binnen opdracht en budget om het maximale voor zichzelf en het bedrijf eruit te halen, met alle middelen en machines die we in huis hebben. Wat je bedenkt, gaan we inzetten, het gaat altijd om echte toepassingen. Research en Development staat bij ons hoog in het vaandel, we houden van product- en procesverbetering en daarbij hebben we elkaars kennis en kunde nodig om het allerbeste te kunnen doen. Blijven leren, altijd doorgaan met ontwikkelingen. Daarom heb ik het hier met mijn collega’s zo naar mijn zin: Kwant Controls is uniek omdat het creatieve technische ruimte biedt voor vernieuwing op het hoogste niveau.”

Tymen Kuipers – afstudeerstage Mechatronica MBO niveau 4