Advertorial – Kwant Controls: gedreven door techniek, kwaliteit en perfectie

Kwant Controls in Sneek is toonaangevend fabrikant van state of the art high-end nautische instrumenten en systemen voor zeeschepen. Een marktbepalend familiebedrijf met focus op kwaliteit, innovatie en betrouwbaarheid. 60.000 schepen wereldwijd varen dankzij Kwant Controls. Coen de Keijzer over techniek, kwaliteit en perfectie.

Serene rust, ontspannen sfeer en de onmiskenbare focus van specialisten, zoals eigenaar directeur Coen de Keijzer z’n 65 collega’s kwalificeert: „Liefde voor het vak, voor de maritieme wereld. We maken het onderscheid door toewijding.” Betrouwbaarheid aan boord heeft al meer dan 80 jaar een naam: Kwant Controls in Sneek. „We willen klanten verrassen met kwaliteit in oplossend vermogen, in product en dienstverlening. Het draait om passie, kennis, ervaring en continue innovatie. Bewezen techniek en technologie, in iedere fase testen en zorgen dat het voldoet aan de hoogste wereldwijde standaarden. Cruiseschepen, defensieschepen, hoge snelheidsferry’s, overal vertrouwen onze klanten op onze besturing, aansturing en integratie aan boord. We werken samen met nationale en internationale kennisinstituten, met de universiteiten van Delft, Twente en Groningen, het Innovatiecluster in Drachten, met classificatiebureaus en wereldwijde partners.”

Alles wat elektronisch (analoog en digitaal) en draadloos aangestuurd en geïntegreerd kan en moet worden op het gebied van voorstuwing en besturing op zeegaande schepen, is het werkgebied van Kwant Controls. Het heeft met haar instrumenten en systemen een naam en eer hoog te houden. Ze is niet voor niets uitvinder van het elektrische as-systeem om bedieningshendels te synchroniseren. Marktbepalend zijn betekent continue innoveren en altijd betrouwbaar blijven. „Ook kunnen we de specificaties van ieder product dat we ooit hebben geleverd nog achterhalen in de originele documentatie. Onderhoud en service horen net zo bij Kwant Controls als research en development. Optimale klantbediening: we weten dat onze klanten afhankelijk zijn van continuïteit in kwaliteit en dienstverlening. Ik ben er trots op dat we dat steeds waarmaken, onder meer door innovaties op het gebied van haptische feedback en geïntegreerde elektronica. We zijn leidend in de nichemarkt van Human Machine Interfaces en controlesystemen voor de voortstuwing.”

Een volledig gecertificeerd en optimaal klantgedreven organisatie met een geïntegreerd managementsysteem, waar de kwaliteit van ieder onderdeeltje van een groter geheel essentieel is. Coen de Keijzer: „Kwaliteit en betrouwbaarheid bepalen wat we doen. Om high-end systemen te kunnen blijven innoveren zoeken we nieuwe mensen om overstijgend te blijven in wat we doen. Wie we zoeken? Mensen die technisch breder kijken in de complexe nautische wereld, topkwaliteit in soft- en hardware mogelijk willen maken, passie hebben en gedreven zijn om samen met collega’s de beste oplossingen voor klanten te bedenken en te realiseren.”

Voor vacatures en informatie kijk op: www.kwantcontrols.com