Advertorial – MF Shipping Group, een professionele familie van zeevarenden

MF Shipping Group staat voor professioneel scheepsmanagement. Met ruim twaalfhonderd zeevarenden is het bedrijf een belangrijk werkgever. De bestaande activiteiten worden nu uitgebreid met het bemannen van de luxe veerboot MS Romantika van Holland Norway Lines. Karin Staal en Anita Gerritsen van MF Shipping over het belang van professioneel crew resource management.

Twee vrouwen, twee levens vol scheepvaartpassie. Beiden gelouterd in alles wat personeel, culturele identiteit, wet- en regelgeving, veiligheid, planning en organisatie in hun wereldwijde branche met zich meebrengt. Een schip moet varen, maar zonder bemanning gebeurt er niets. Crewmanager Karin Staal: „Het draait om mensen en voor hen gaan wij door het vuur. Of het nu om mensen op de schepen gaat of op kantoor, we zijn één familie, we doen het werk samen. Wat onze zeevarenden privé en professioneel aangaat, is voor ons van het hoogste belang. Want waar ze ook vandaan komen, uit welk land of welke cultuur dan ook, overal geldt ‘happy family, happy seafarer. Daar hoort bij dat we ieder jaar op allerlei locaties in de wereld terugkomdagen organiseren voor de zeevarenden en hun familie. We koesteren onze mensen.”

„Het gaat er om dat ze zich welkom voelen, dat je belangstelling toont, respect hebt voor elkaar. Dat je begrijpt waarom mensen hun afwegingen maken, wat perspectief voor ze betekent en dat je ze faciliteert en stimuleert in hun werk en ontwikkeling. En voor alles geldt, dat je moet doen wat je belooft, zeker waar het gaat om betaling, werkafspraken en een veilige en gezonde werk- en leefomgeving aan boord”, vult Anita Gerritsen aan. Als trainingscoördinator is ze verantwoordelijk voor het leer- en ontwikkelingstraject van alle zeevarenden bij MF Shipping Group, die ieder een persoonlijk leerplan hebben. Samen met Karin Staal en twaalf collega’s vormt ze de afdeling bemanningszaken binnen MF. De MF Shipping Group met hoofdkantoor in Farmsum verzorgt het complete management van tientallen schepen, van multipurpose tot tankers, droge lading en cementschepen.

De uitdaging van MS Romantika
De afgelopen maanden kwam daar een uitdagende taak bij: het management van de MS Romantika, een luxe veerboot van rederij Holland Norway Lines in Winsum. Het schip gaat varen tussen de Eemshaven en het Noorse Kristiansand. Karin Staal: „Het is de eerste keer dat onze lading zogezegd bestaat uit mensen. Om die maximaal 1.500 passagiers per keer een ultieme beleving en veilige overtocht te kunnen bieden, hebben we minimaal 120 zeevarenden nodig. Het is ons gelukt ze in korte tijd te vinden, een prachtige uitdaging. Om de veiligheid aan boord voor bemanning en passagiers te kunnen garanderen, zijn we de samenwerking aangegaan met RelyOnNutec. Zij zijn onze professionele partner voor het trainen van onze mensen en het familiariseren voor de maximale veiligheid aan boord van deze luxe ferry. ‘Moving forward’ is het credo van MF Shipping Group. Wij helpen klanten om koers te zetten naar blijvend zakelijk succes.

MF Shipping- aan boord Romatika – Foto Abigail Jane