Advertorial – “Wanneer begint jouw avontuur bij Damen”?

Ontdek de wereld in Harlingen. Damen Shiprepair barst van de mogelijkheden voor mensen die met hun handen aan de slag willen. Werfdirecteur Frank Seinen over perspectief, afwisseling en het nieuwe leven voor de imposante Kommandor Orca.

Damen Shiprepair Harlingen bestaat uit een grote ploeg toegewijde vakmensen. En dat moet ook, want je weet nooit wat er op je afkomt, zegt Frank Seinen. „Gisteren werden we gebeld. Schip met een ketting in de schroef. Op het platform liggen al drie schepen, maar je kunt niet zeggen vaar maar door. Je helpt als er een probleem is. En dat kunnen we hier, want wij hebben de vakmensen. En de drukte van nu houdt voorlopig wel aan. Damen Shiprepair biedt veel faciliteiten in onderhoud, reparatie en renovatie van grote schepen die lang niet overal terecht kunnen, dus ons perspectief is goed. Daarom zoeken we nieuwe mensen, want we blijven graag doen wat we doen.”

„Op school leer je niet meer wat we hier aan vakmanschap nodig hebben. Daarom zien we graag dat mensen hier naar toe komen om te ontdekken wat ze willen en kunnen. Eerlijk is eerlijk, ik ben heel blij dat scholengemeenschap Anna Maria van Schurman in Franeker de Techniekklas is gestart, de LTS 2.0 zeg maar, want dat initiatief hebben we hard nodig. Net als samenwerking met andere bedrijven in de haven, want samen bieden we veel en afwisselend werk. Er zijn heel veel jongeren die met hun handen kunnen en willen werken. Daar is zoveel werk in, kijk alleen maar wat hier allemaal gebeurt. Kom het ontdekken, hier leer je in de praktijk van andere vakmensen. Als je het leuk vindt, is er meer dan genoeg perspectief, je hebt alle kans om door te groeien. En wil je graag meer avontuur, dan heb je binnen Damen Groep alle kans, want we hebben werven en projecten in binnen -en buitenland.”

Samen iets nieuws realiseren!
Een rondje op de werf staat bol van de afwisseling. Op het platform staan drie schepen met onderhoud- en reparatieklussen, op de lift staat het schip droog met de ketting in de schroef. Voor de wal ligt de Kommandor Orca, 86 meter lang en 18 meter breed; een voormalig ankerhandling schip voor de olie-en gasindustrie. „Het schip was afgeschreven, de olie-en gasindustrie is uit de gratie. Het is gekocht door een Engels bedrijf dat het straks gaat verhuren als onderzoeksschip. Wij werken sinds begin januari aan de volledige verbouwing. In de loop van mei is het klaar voor een nieuw leven. Alles wat aan dek stond zoals de imposante lieren, is er af en we hebben een nieuwe aanbouw achter de bestaande opbouw gemaakt voor meer bemanningsverblijven en ruimtes voor onderzoek. Aan dek komen faciliteiten om containers met apparatuur te kunnen plaatsen. Voor ons is het een prachtig en uitdagend project; samen iets nieuw realiseren. Als jij daar ook brood in ziet, ben je van harte welkom!”

Leren Werken Maritiem Damen 1 Foto Simon vd Woude