Alewijnse nodigt je uit: ”Kom kijken wat we doen”

Betrokken, betrouwbaar en innovatie gedreven. De betekenis van Alewijnse voor de maritieme sector is groot en divers. Ze zijn bedenkers en uitvoerders van complexe elektrotechnische oplossingen aan boord. Van superjacht tot zeeschip, bij Alewijnse kun je je ontwikkelen. Martin Terpstra en Minne van der Valk lichten het toe.

Alewijnse heeft drie Nederlandse, twee buitenlandse vestigingen en een eigen panelenfabriek in Roemenië. In totaal werken er zo’n duizend mensen, waarvan 400 in Nederland. Alewijnse Drachten bedient een groeiend aantal opdrachtgevers in de noordelijke maritieme sector. ,,We kunnen na een dip in 2017 gelukkig weer positief vooruitkijken. De sfeer is goed en we hebben alle disciplines in eigen huis”, vertelt vestigingsmanager Martin Terpstra. ,,Het afgelopen jaar is onze orderportefeuille gegroeid met werk bij onder andere Ferus Smit in Westerbroek/Leer voor droge ladingschepen, refit jachten bij ICON Yachts, loodstenders voor het Nederlands Loodswezen bij Next Generation Shipyards in Lauwersoog, offshore schepen voor het overzetten van bemanning bij windmolenparken op zee voor Dok- en Scheepsbouw Woudsend, baggerschepen bij Thecla Bodewes Shipyards in Harlingen en Kampen en onderzoeksvaartuigen bij Koninklijke Niestern Sander in Delfzijl. Ons werk is divers en afwisselend, verdeeld over jachten, superjachten, baggerschepen en andere beroepsvaart”, vult Minne van der Valk aan, verantwoordelijk voor sales.

We zoeken verbinders

,,We maken producten en we leveren technische diensten. Wat we doen is zichtbaar. Van bestek en ontwerp van technische oplossingen tot en met deinstallatie van bekabeling, oplevering na de proefvaart en servicewerkzaamheden gedurende het operationele bestaan van de schepen. Alewijnse verzorgt complete, afgebakende trajecten in de jacht- en scheepsbouw en daar is ieder van ons bij betrokken. We zijn de verbinders van techniek en automatisering aan boord: wij brengen schepen tot leven, om het zo te zeggen.” Martin Terpstra: ,,We zoeken op dit moment vooral elektromonteurs en servicemonteurs voor de uitvoering van projecten. Elektromonteurs met name voor de regio Groningen, omdat we daar veel projecten op diverse werven hebben. En servicemonteurs, mensen die in binnen- en buitenland worden ingevlogen om zelfstandig aan boord op locatie technische klussen uit te voeren. Kom gerust kijken wat we hier in en vanuit Drachten doen en met wie je komt te werken. Praat met onze engineers, kijk naar de proefopstellingen die we hier hebben. Je kunt het ook inpassen in een stage, dus vraag gerust wat kan. We geven iedereen zijn verantwoordelijkheid en vrijheid, want we willen graag dat jij en wij allemaal het naar de zin hebben.”

,,Het team in Drachten bestaat momenteel uit veertig man. We vormen al een goed team en zoeken nog nieuwe collega’s in de uitvoering. Onze kracht is de diversiteit aan werk en het werken aan complete, afgeronde maritieme projecten. We maken tegelijk deel uit van een groter geheel, een krachtige internationale organisatie, waardoor je ruimte en gelegenheid krijgt voor opleiding en ontwikkeling. Word jij enthousiast van een open bedrijfssfeer, wil je net als wij trots zijn op het werk dat je doet en de kans krijgen jezelf te ontwikkelen? Dan zit je bij Alewijnse goed!”