Asscher vindt stijging aantal flexwerkers niet verwonderlijk

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, vindt het niet vreemd dat in de aantrekkende Nederlandse economie het aantal werknemers met een flexibel contract harder stijgt dan het aantal werknemers met een contract voor onbepaalde tijd.

Hij stelt dit in zijn verslag over de werking van zijn omstreden Wet werk en zekerheid (Wwz). Deze wet, ook bekend als de flexwet, onder meer bedoeld om werknemers meer zekerheid te bieden. Dat het aantal vaste werknemers stijgt, weerlegt de ”veel gehoorde stelling dat werkgevers door de Wwz geen vaste contracten meer aangaan”, aldus Asscher.

Door de toename van het aantal flexwerkers daalde het percentage werknemers met een vast contract wel in vergelijking met vorig jaar. In totaal had 73,2 procent van alle werknemers het afgelopen derde kwartaal een vast contract. In dezelfde periode vorig jaar was dit percentage 73,8 procent. De flexwet is omstreden omdat volgens deskundigen de wet zijn doel voorbij schiet. De wet moet mensen sneller aan een vaste baan helpen en het aantal flexcontracten terugdringen. Deskundigen zijn bang dat juist het tegenovergestelde gaat gebeuren.

Bron: NU.nl.