Banen in horeca voor het oprapen: Drie Gezusters komt met traineeship

Banen in de horeca liggen voor het oprapen. Maar liefst twaalfhonderd vacatures in de horeca liggen in Groningen en het noorden van Drenthe te wachten om ingevuld te worden. Met de komst van onder meer het Groninger Forum zal dat aantal eerder toe- dan afnemen. Onder meer De Drie Gezusters vond het tijd voor actie. Samen met de gemeente Groningen en het UWV is een traineeship opgezet. Doel? Mensen aan een baan in de horeca helpen.

Hoe komt het toch dat bedrijven in de horeca kampen met zo’n groot personeelstekort? Er zijn genoeg mensen opzoek naar een baan. Toch laten velen de horeca links liggen. Jorrit Gall, adviseur bij het UWV, ziet de vacatures als een oorzaak. Ze zouden niet aantrekkelijk genoeg zijn. „Het staat bekend als zwaar werk, mensen maken lange dagen, de uren zijn lastig te combineren met een gezin, er is weinig kans op een vast contract en je bent aan het werk als andere mensen vrij zijn.”
 

Omgeschoold tot vakmensen

Er moet dus iets gebeuren. Daarom ontwikkelde het UWV samen met de gemeente en bedrijfsleider Sil Doeksen van De Drie Gezusters een speciaal traineeship. Mensen die geen enkele ervaring in de horeca hebben, kunnen in twaalf weken worden omgeschoold tot vakmensen. Vervolgens krijgt elke trainee een contract aangeboden van zes maanden. Daarin heeft de trainee vaste uren: een dienst van 9:00 uur tot 17:00 uur of van 13:00 uur tot 21:00 uur.
 

Zeventig jaar

Zit er een leeftijdsgrens op het traineeship? Volgens Doeksen maakt de leeftijd niet veel uit. „We trekken de grens bij zeventig jaar. Mensen die ouder zijn dan dat hebben het verdiend om op het terras te zitten.”

Om te ervaren hoe een horecabaan is, en werkzoekenden beter te kunnen vertellen hoe het werken in de horeca is, werkten UWV-ers en Reïntegratiecoaches van de Gemeente Groningen een paar uur bij De Drie Gezusters. „Het is zwaar werk, dat klopt. Maar het is ook heel gezellig en sociaal werk. Veel mensen weten dat niet”, zegt Gall.
 

Van bijbaan naar hart voor de zaak

Voor Doeksen hangt er naast het invullen van vacatures nog een voordeel aan. Hij wil dat zijn organisatie van het imago ‘bierkroeg’ afkomt en gezien wordt als een grand café. Ze werken nu voornamelijk met oproepkrachten die het werk als bijbaan zien. Daar wil Doeksen verandering in brengen. „Op dit moment hebben we 300 werknemers waarvan dertig vast in dienst zijn. We werken nu vooral met oproepkrachten die dit werk zien als bijbaantje. Dat willen we veranderen. Onze medewerkers moeten hart voor de zaak hebben en weten hoe je service moet bieden.” Er is ruimte voor zestig vaste banen.

Bron: Dagblad van het Noorden