Buitenkans: nu aanmelden voor een jaar ‘thuiswerken’ op Barbados

Begint je keukentafel na maanden thuiswerken te vervelen en mag je nog niet terug naar kantoor? Ga dan op Barbados werken, zegt de premier van dit Caribische eiland. Ze nodigt iedereen uit om er een jaar op afstand te komen werken. Aanmelden kan nu.

De coronacrisis heeft het eiland in het Caribische gebied hard geraakt. Toeristen konden niet meer komen, waarmee een grote bron van inkomsten voor Barbados wegviel. Nu hoopt Mia Amor Mottley, de premier van Barbados, mensen naar het eiland te trekken door ze een speciaal visum te verlenen voor een jaar.

‘Covid-19 heeft het werken wereldwijd veranderd, een groot aantal mensen werkt nu op afstand vanuit huis. Nu geven wij ze de kans om de komende twaalf maanden hier te komen werken’, zegt de premier op de site van de overheid.

Document

Sinds afgelopen vrijdag is de Barbados Welcome Stamp aan te vragen. Het woon-werkvisum regel je digitaal en kost 2000 Amerikaanse dollar (ongeveer 1700 euro). Families betalen samen 3000 dollar (iets meer dan 2500 euro). Normaal gesproken kost het aanvragen van een visum veel tijd, maar dit document heb je volgens de overheid van Barbados al binnen zeven dagen in bezit. Nog een voordeel: aanvragers hoeven geen lokale inkomstenbelasting te betalen als ze op het eiland werken.De grootste voordelen van werken op afstand vanaf Barbados zijn natuurlijk het mooie weer en de prachtige stranden, maar het leven is er ook relatief goedkoop. Volgens de autoriteiten vind je zo een betaalbare studio aan het strand. Daarnaast is er genoeg te doen op het eiland. Als je je laptop hebt dichtgeklapt, kun je lekker naar het strand gaan om te zwemmen, surfen, duiken, of om in een strandbar een cocktail te drinken.

 

Coronabesmettingen

Maar hoe zit het met het coronabesmettingsgevaar? Het land doet er alles aan om het reizen en het verblijf van nieuwe gasten zo veilig mogelijk te maken, verzekert de overheid. Barbados heeft het aantal besmettingen met het coronavirus tot nu toe goed weten te beperken. Op het eiland leven meer dan 280.000 mensen; er zijn iets meer dan 100 coronabesmettingen bekend en 7 dodelijke slachtoffers.

 

Bron: ad.nl