De zeven beste bijbanen voor studenten

Wat voor werk kan je in Groningen doen als student? Geen onbelangrijke vraag. Dagblad van het Noorden zetten de zeven beste bijbaantjes in een lijstje.

1. Podia en theaters

In de Stadschouwburg en De Oosterpoort worden veel concerten gehouden. Tijdens deze concerten worden studenten ingezet om achter de bar te staan, bij de garderobe te werken of gastheer of -vrouw te zijn. Leerzaam werk en met een beetje geluk pak je ook nog een paar concertjes mee!

2. Fietskoerier

DHL is op zoek naar fietskoeriers in Groningen. Het bedrijf vervangt de bestelauto’s voor ligfietsen. Een mooi baantje om wat bij te verdienen en tegelijkertijd fit te blijven. Ook Thuisbezorgd is altijd op zoek naar studenten die op de snelle oranje fietsen hun hongerige collega-studenten van eten willen voorzien.

3. Studentchauffeur

Heb je je rijbewijs en een ov-chipkaart? Dan heb je wat je nodig hebt om studentchauffeur te worden. Soms word je ingehuurd om iemand ergens naartoe te rijden of om auto’s naar een dealer te rijden. Een goed baantje als je gek bent van auto’s en autorijden.

4. Baliemedewerker bij de Universiteitsbibliotheek

Een van de meest begeerde baantjes onder Groningse studenten. De baliemedewerkers van de universiteit strijken een mooi salaris op en het werk is vaak nog interessant ook. Hoe gaaf is het om betaald te worden om je medestudenten te helpen?

5. Bierkoerier

Misschien wel het bekendste studentenbedrijf van de stad: de Bavaria Bierkoerier. Elke dag bezorgen zij koude biertjes bij dorstige studenten.

6. Repetitor

Bijles geven aan scholieren of tentamentraining geven aan studenten kan een waardevolle ervaring zijn en een goede toevoeging op je cv. Wat je wel nodig hebt, is goede presentatievaardigheden en een hoop geduld, want veel van deze baantjes betalen naar de beoordeling die je van je leerlingen krijgt.

7. Barista, barman/vrouw, kok

Een baantje in de horeca is zwaar en kost veel tijd, maar het levert een goed gevulde portemonnee en cv op. Bovendien zijn er vaak goede doorgroeimogelijkheden als je de nodige skills hebt, bijvoorbeeld van afwasser naar sous-chef. Alle plekken waar veel studenten komen – bijna overal in Groningen – zijn goede plekken om je horecacarrière te beginnen.