DEKC Maritime: passie voor ontwerp en engineering

Ben je toe aan onwijs veel kansen en ruimte om jezelf te ontwikkelen? De 45 maritieme ontwerpers en engineers van DEKC Maritime in Groningen zoeken collega’s. Benthe de Haan en Emiel Dijkstra van DEKC over vrijheid, teamwork en ontwikkeling.

Benthe de Haan werkt sinds een half jaar bij DEKC, Emiel een jaar of vier. Ze studeerden respectievelijk Maritieme Techniek en Scheepsbouwkunde. Benthe komt uit een gezin waarin techniek en natuurkunde de gewoonste zaak van de wereld is, Emiel deelt passie voor techniek en ‘iets met bootjes’. Bij DEKC Maritime ontwikkelen ze zich in hun vak. Waarom? Emiel: ,,Als je iets met bootjes en techniek hebt, dan is dit geweldig. ‘ Benthe: Als je ooit een tewaterlating hebt gezien, weet je hoe imposant het is en wat je samen kunt bedenken en maken.

Emiel: ,,Ik hou er van me breed te ontwikkelen in ontwerp en bouw van boten. In het begin heb ik me vooral toegelegd op het constructieve, omdat het me leert wat kan en nodig is. Ik wil graag wat goeds toevoegen aan het hele proces. Het gaat er om dat al die plannen, al die stukjes, bij elkaar komen. Die ruimte heb ik hier, ik kan me breed ontwikkelen, waar anderen hier zich juist kunnen specialiseren in een bepaalde richting.” Benthe: ,,Ik kom net kijken, maar vind het heel gaaf dat wij bij kunnen dragen aan het oplossen van lastige vraagstukken zoals energietransitie. Mijn opleiding in Leeuwarden was vooruitstrevend en dat moet, omdat scheepsbouw zich snel ontwikkeld. Hier kan ik de fijne kneepjes leren. Ik denk dat ik kies voor brede ontwikkeling, maar moet het nog ontdekken. Ik heb wel het gevoel dat ik hier mezelf kan zijn en de ruimte krijg om mijzelf te ontwikkelen.” Emiel: ,,Je doet het nooit alleen, we werken altijd in een team, het gaat er om wat je samen bijdraagt aan het totale proces, met al die generalisten en specialisten.” Benthe: ,,Het gaat er om dat je het met elkaar naar een hoger plan kunt tillen.”

Emiel en Benthe omschrijven DEKC Maritime als een flexibel bureau dat nieuwsgierig is en de grenzen verkent. Flexibel omdat het beweegt met wensen en eisen van de klant binnen gegeven kaders. ,,De wensen van opdrachtgevers maken ook onze toekomst, samen met hen verkennen we wat binnen hun wensen mogelijk en realistisch is.” Tegelijk is DEKC het bureau dat investeert in ontdekking, in het zoeken van grenzen. ,,Die ruimte hebben we, ideeën aandragen, elkaar overtuigen van mogelijkheden. Digitalisering maakt zoveel meer ontwikkeling mogelijk, kijk naar theoretische voorspellingen van wat een schip met bepaalde rompvorm in de praktijk zal kunnen. Het biedt ons als ontwerpers en engineers van DEKC Maritime heel veel mogelijkheden.”

Ontdek jezelf en jouw toekomst. Ontmoet gedreven collega’s met passie voor ontwerp en engineering in de internationale scheepsbouw en ruimte voor ontwikkeling. Kom aan DEKC.