Digital Nomads – Eenmaal terug, waar liggen je kansen?

Hoewel er steeds meer digital nomads komen, heb je toch iets uit te leggen aan toekomstige werkgevers. Waar moet je op letten als je weer op zoek gaat naar een ‘gewone’ baan? Recruiters Rob Peeters uit Antwerpen en Juliëtte Reinders uit Hilversum geven tekst en uitleg.

Digital nomads hebben zeker toegevoegde waarde binnen een bedrijf, vertelt Rob Peeters, eigenaar van recruitmentbureau RoPCo. “Een periode als ondernemer in het buitenland kan een positieve invloed hebben op je persoonlijkheid, je kennis en skills,” zegt Rob. “Je wordt uit je comfort zone gehaald en je moet alleen je plan leren trekken. Je leert jezelf kennen. Dat maakt je heel veerkrachtig.”

Geen vakantievierders alstublieft

Juliette Reinders
corporate recruiter bij BiZZdesign, denkt ook dat een periode ondernemen heel leerzaam kan zijn. “Als ondernemer ontwikkel je doorzettingsvermogen en commerciële vaardigheden. Daarnaast laat het zien dat iemand risico’s durft te nemen,” vindt Juliëtte. Over het reizen, daarentegen, is Juliëtte gereserveerder. “Ik wil wel weten wat er in een buitenlandperiode aan professionele ontwikkeling is gedaan. Hoeveel uur heb je gewerkt per week? En wat hielden je opdrachten precies in? Daar zou ik zeker op doorvragen.”

De functies waarvoor Juliëtte kandidaten werft, variëren van softwareontwikkelaar tot sales medewerker. Vanuit die brede ervaring weet ze precies waar digital nomads wel en niet geknipt voor zijn. “Wanneer ik bijvoorbeeld een Nederlandse accountmanager aanneem, is zijn of haar netwerk heel belangrijk. Ik wil zeker weten dat contacten niet verwaterd zijn door een periode in het buitenland. Aan de andere kant is een buitenlandervaring voor bijvoorbeeld relocationspecialisten of trainers voor expats wel weer relevant.” Je carrière afstemmen op de vaardigheden die je als digital nomad opdoet, kan dus een goede strategie zijn.

Zelfkennis en communicatievaardigheden

Rob Peeters
Want die vaardigheden kunnen werkgevers in Nederland en België goed gebruiken, weet Rob. Hoewel hij dagelijks veel goede kandidaten spreekt, ontbreekt het ze nog weleens aan communicatieve vaardigheden. “Communicatieskills zijn heel belangrijk. Hoe ga je om met je collega’s, managers en klanten?” Vooropgesteld, je moet de inhoudelijke kwaliteiten hebben om een bepaalde functie te kunnen vervullen. Maar als digital nomad heb je op dat vlak een grote voorsprong, vindt Rob. Digital nomads zijn over het algemeen communicatief sterker.

Dat betekent overigens niet dat je achterover kunt leunen bij het solliciteren, geeft ook Rob aan. De ervaring die je opdoet is waardevol, maar je moet dat wel laten blijken aan potentiële werkgevers. “Het is belangrijk dat je CV niet overkomt alsof je een jaar op verlof bent geweest,” gaat Rob verder. “Als recruiter zou ik willen weten waarom iemand is begonnen aan het avontuur; wat zijn of haar motivatie was. Het is belangrijk dat je mooie resultaten of positieve referenties kunt overleggen. En natuurlijk wil ik weten wat de kandidaat heeft geleerd van het digital nomad avontuur.”

Kies verstandig

De zelfstandigheid en communicatieve vaardigheden van digital nomads zijn dus een belangrijke troef op de arbeidsmarkt. Maar je moet het wel kunnen verkopen. Relevantie is daarbij het sleutelwoord. Richt je op een carrière waar je vaardigheden goed tot hun recht komen en laat duidelijk zien wat je werkgéver heeft aan jouw ervaring als digital nomad. Dan komt het wel goed met die post-nomad carrière.

bron: nomaddesk
foto: pexels