Dit zijn de 3 belangrijkste zaken die millennials zoeken in hun werk

Millennials (geboren tussen 1980 en 2000) die hun hele carrière bij dezelfde werkgever blijven werken? Dat zijn er maar heel weinig. Wat zoekt deze groep precies in hun werk? Een onderzoek van LaSalle Network in Amerika zocht het uit.

 

1. Flexibele werktijden

Van negen tot vijf op kantoor zitten, dat doen millennials liever niet. Internet maakt de scheidslijn tussen werk en privé kleiner, waardoor beide meer en meer in elkaar overlopen. Thuis of onderweg werken is voor millennials een normale zaak. Tegelijk kunnen privézaken ook op kantoor gedaan worden, als het werk maar wel afkomt. En die momenten op kantoor? Die wil een millennial graag veelal zelf kunnen bepalen. Werken op de momenten die hem of haar het best schikken dus.

Hoe belangrijk flexibele werktijden zijn voor millennials werd in het onderzoek van LaSalle Network wel duidelijk. Bij 5.000 millennials stond dit in de top drie van meest gezochte voordelen.

 

2. Financiële voordelen

Voor millennials is ook het financiële plaatje van belang. Uiteraard moet het loon marktcomform zijn, maar ook de immateriële extra’s zijn voor deze groep van waarde. Een hospitalisatieverzekering, pensioensparen of andere ondersteuning die werkgevers bieden op financieel- en verzekeringsgebied zijn voor velen een doorslaggevende factor.

 

3. Professionele groei

Millennials zijn erg gefocust op zelfontwikkeling en professionele groei. Een helpende hand van hun werkgever daarbij is een grote plus. Opleidingsmogelijkheden, bijvoorbeeld om binnen het bedrijf te groeien, zijn belangrijk. Want als ze het gevoel krijgen vast te lopen of niet verder te komen, dan gaat deze groep verder kijken.

 

Bron: Jobat.be