Do’s en don’ts bij solliciteren

Solliciteren is best een lastige en spannende taak; je treedt een nog onbekende omgeving binnen met de kans op lastige vragen tijdens je sollicitatiegesprek. En dan is er altijd die prangende vraag: hoe zit het met de concurrentie? 

Hierbij een aantal tips om je op weg te helpen:

Doen: Ook zonder een concrete vacature kun je jezelf voorstellen aan een organisatie. Vraag of je eens oriënterend mag komen praten. Of bied aan om eens een dagje (onbetaald) stage te komen lopen. In de horeca bijvoorbeeld is het heel gebruikelijk dat een potentiële serveerder of kok aanklopt en een avond meewerkt. Waarom dan niet in andere branches?

Niet doen: Als een bedrijf zijn vacature bij een bemiddelingsbureau heeft neergelegd, bel dan niet met de werkgever. Die heeft er tenslotte niet voor niets voor gekozen de zoektocht uit te besteden. Zo’n actie roept dus vooral irritatie op, zowel bij de werkgever en als bij het bureau.

Niet doen: Reageer niet op meerdere functies tegelijk bij dezelfde werkgever. Het kan best eens gebeuren dat er twee functies zijn die je interessant vindt. Maar als je aangeeft dat je in beide geïnteresseerd bent, kan een werkgever denken dat jij zelf niet zo goed weet wat je kunt en wat je wilt, of dat je niet gemotiveerd bent. Terwijl hij juist iemand wil die bewust voor een functie kiest.

Doen: Als je al een tijd niet meer naar een baan op zoek bent geweest, vraag dan iemand die hier wel recente ervaring mee heeft om hulp. Hij of zij kan je vertellen over hoe het er nu aan toegaat, en je bijvoorbeeld helpen om een LinkedIn-profiel op te stellen. Oefen ook samen het sollicitatiegesprek, inclusief lastige vragen.

Het is daarbij wel belangrijk dat de ‘werkgever’ oprechte feedback durft te geven. Je kunt het gesprek ook met een camera of telefoon opnemen, zodat je niet alleen de inhoud kunt analyseren, maar ook je lichaamstaal.