Advertorial – Eekels|TBI biedt perspectief voor creatieve denkers en doeners

Een parel in technische automatisering, elektrotechniek en werktuigbouw. Specialist in twee markten Marine & Offshore en Industrie & Infra. Wessel Melkert over Eekels | TBI in Kolham: „We lopen voorop omdat we altijd blijven investeren in mensen.”

Eekels | TBI is al ruim 110 jaar actief in de marksegmenten Marine & Offshore en de Industrie & Infra, met projecten en onderhouds- & servicewerkzaamheden op gebied van technische automatisering, elektrotechniek en werktuigbouw. Het bedrijf heeft specifieke expertise van elektrische aandrijfsystemen, procesautomatisering, systemen voor voorspellend onderhoud, airfin coolers en gespecialiseerde apparatenbouw. Eekels, onderdeel van TBI, nam in 2020 De Keizer Marine Engineering in Zaandam over. Samen vormen ze een toonaangevend bedrijf in de maritieme en offshore sector. Met bijna 900 medewerkers in Kolham (hoofdkantoor), Zaandam, Delfzijl, Emmen, Gorinchem, Joure, Kleve (Duitsland), Galaţi (Roemenië) en vertegenwoordigingen in China en Vietnam is Eekels | TBI een parel met perspectief in de technische industrie.

„We lopen voorop in techniek met technische automatisering, engineering, productontwikkeling en eigen productie. We hebben een sterk projectgestuurde organisatie met multidisciplinaire oplossingen voor soft- en hardware binnen de maritieme en offshore markt. Van distributiepanelen tot aandrijfsysteem, we ontwerpen, maken en leveren maatwerk”, zegt Wessel Melkert, Manager P&O van Eekels in Kolham.

Een solide bedrijf met perspectief voor wie er werkt. „Kennis is key. We hebben een sterke leercultuur en onderscheiden ons in de markt door persoonlijke ontwikkelingsplannen en opleidingsbudgetten ten gunste van persoonlijke groei en bedrijfsontwikkeling. Kiezen voor Eekels is kiezen voor je eigen ontwikkeling naar duurzame bestendigheid en inzetbaarheid in techniek. We doen dat op ieder niveau in huis, klassikaal en individueel, praktisch en doelgericht, vanuit de vraag wat jij nodig hebt om persoonlijk te groeien en gezond en vitaal te blijven. Met ons traineeprogramma Techniek richten we ons op kennisontwikkeling naar specialisme of naar managementniveau. We bieden plaats aan studenten BOL, BBL en aan zij-instromers. Buitenshuis werken we samen met het onderwijs, van Alfa College voor BOL- en BBL- opleidingen en Hanze Hogeschool tot Rijksuniversiteit Groningen. We schrijven mee aan opleidingsprogramma’s, we geven er les, bieden stages en werken samen in projecten. Investeren in mensen en hun persoonlijke groei is wezenlijk: het maakt dat Eekels al meer dan 100 jaar voorop loopt in techniek en technische automatisering.”

„We zijn een bedrijf voor creatieve ontwikkelaars op ieder niveau, bewuste mensen die werken vanuit inhoud, kennis en vakmanschap. Op ieder technisch niveau van MBO 3 tot en met HBO en universitair, voltijdsstudent of zij-instromer, theoretisch of praktisch, lokaal of internationaal, van storingsdienst tot monteur bij inbedrijfstelling en proefvaart, van engineer tot managementtrainee: bij Eekels TBI kun je letterlijk en figuurlijk alle kanten op. Ben jij je ook bewust van wie je bent en draag je graag samen met anderen je professie uit? Dan ga ik met genoegen het gesprek aan, want Eekels biedt jou met plezier een goede toekomst.”

werkenbijeekels.com