Een enge job? Dit is de top 12

Heb je een saaie job? Of wellicht een smerige? Bedenk dan dat er ook enge jobs zijn. Oftewel: banen die eigenlijk alleen geschikt zijn voor mensen die net wat meer durven dan gemiddeld. Een top 12 van meest enge jobs.

1. Haaienverzorger

Gefascineerd door haaien? Dan is deze job wellicht geschikt voor jou. Maar wanneer hongerige haaien of andere zeedieren je afschrikken, dan kun je beter verder zoeken. Het voeden en verzorgen van haaien is zeker niet zonder risico’s.

2. Ruitenwasser van wolkenkrabbers

Het wassen van ruiten op zich is niet zo eng. Dat wordt anders wanneer dit ruiten zijn van een wolkenkrabber. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees!

3. Krabbenvisser

Weleens een aflevering gezien van het televisieprogramma ‘Deadliest Catch’? Hierin wordt het leven van vissers gevolgd tijdens het gevaarlijke krabbenseizoen in Alaska. Nadat je dit hebt gezien, komt deze job ongetwijfeld onderaan je wensenlijstje. De titel zegt eigenlijk al genoeg over het gevaar.

4. Ongediertebestrijder

Ongedierte in huis is voor veel mensen een nachtmerrie. Niet alleen vanwege de overlast, ook omdat het ongedierte vaak niet als meest gezellige dieren wordt gezien. Zeker niet voor mensen met een insectenfobie.

5. Wegenwerker

Sta je dan, langs de kant van de weg. Je auto heeft het begeven. Andere weggebruikers racen met 130 km/u langs jou en je auto. Wegenwerkers hebben hier met regelmaat mee te maken. Dat kan behoorlijk akelig zijn.

6. Rijinstructeur

Stap maar eens in een auto met iemand achter het stuur die zich voor het eerst in het verkeer begeeft. Rijinstructeurs hebben meer moed dan je denkt. Gelukkig hebben ze zelf nog enige controle.

7. Brandweerman

Deze is logisch. Brandweermannen kunnen in angstige situaties komen en riskeren in sommige gevallen hun leven voor dat van anderen.

8. Ontmijner

De kleinste ‘fout’ kan fataal zijn. Stalen zenuwen zijn noodzakelijk als je ontmijner bent. Explosieven opruimen of vernietigen: het is niet zonder enig gevaar.

9. Begrafenisondernemer

Wellicht een vreemde eend in de bijt, maar dagelijks in contact komen met doden doet niet iedereen. Begrafenisondernemers zijn getraind om gepast te reageren wanneer ontroostbare nabestaanden de uitvaart van een overledene komen regelen. Maar misschien zijn ze zelf bang voor de dood?

10. Lijkschouwer

In dezelfde categorie als begrafenisondernemer. Om de doodsoorzaak van een overleden persoon te achterhalen, wordt een beroep gedaan op een lijkschouwer. Enkel geschikt voor mensen die het geen probleem vinden om doden uitvoerig te onderzoeken.

11. Nachtwaker

Als je vroeger (of wellicht nu nog steeds) bij het minste of geringste geluid dacht dat er iets of iemand in je kamer was, dan is nachtwaker waarschijnlijk niet het meest geschikte beroep voor jou. Een nachtwaker wordt ingeschakeld om een gebouw, dure collectie, mensen etc. te bewaken en om alarm te staan als er vreemden proberen binnen te dringen. Klinkt misschien niet zo spannend, tot er een moment is dat er wel iemand voor je neus staat.

12. Stuntman

Tja, er is een duidelijke reden waarom stuntmannen worden ingeschakeld. Als, in veel gevallen, de acteurs de stunts zelf moeten doen, is de kans op een ongeval nogal groot. Bij stuntmannen is die kans kleiner, maar de kans dat het fout gaat is er altijd.

Bron: Jobat.be