Eén vierde van Netflixklanten kijkt op of tijdens het werk

Netflix en de series zijn verslavend. Vele mensen die een serie volgen kijken het liefst meerdere afleveringen of zelfs seizoenen achter elkaar. En wat blijkt? Eén vierde van de Netflixklanten kijkt ook op en tijdens het werk.

Dat blijkt uit een onderzoek van Netflix bij 37.000 van haar gebruikers over de hele wereld. Dat 25 procent van de abonnees zijn of haar favoriete serie volgt op het werk, is toch wel wat alarmerend nieuws voor werkgevers, aldus vacature.com.
 

Smartphone

Hoewel het onderzoek niets zegt over de wijze waarop mensen Netflix kijken op het werk, is het aannemelijk dat dit veelal via de smartphone gedaan wordt. In 2016 keek nog maar 10 procent van de abonnees (wereldwijd ruim 110 miljoen) Netflix via mobiel. In Nederland kijken we de laatste jaren intussen al gemiddeld 2 uur per week Netflix via mobiel.
 

Twee derde kijkt onderweg

Voordeel voor Netflixliefhebbers is dat het mogelijk is om series en films te downloaden om ze later zonder internet te kunnen bekijken. Zo wordt het vrij gemakkelijk om echt overal je favoriete serie verder te kunnen kijken. Hoewel we toch nog veel thuis Netflixen, doen de meesten (twee derde) dat intussen onderweg: van en naar het werk, op de trein, bus of op het vliegtuig. En eenmaal aangekomen op het werk, kan dus één op de vier moeilijk stoppen met kijken.