Foutieve spelling steeds meer geaccepteerd, maar niet in sollicitatiebrief

Nederlanders maken steeds meer spelfouten op social media, zo blijkt uit onderzoek van OBI4van. Blijkbaar maakt het voor veel gebruikers van social media niet uit en wordt het in het algemeen geaccepteerd. Op de werkvloer en bij sollicitatiebrieven is dat echter anders.

“Spelfouten worden op de werkvloer echt niet gewaardeerd”, geeft Rutger Kiezebrink aan tegenover de Telegraaf. Collega’s zijn vaak niet te spreken over e-mail die spelfouten bevatten en over sollicitatiebrieven met spelfouten hoeven we het al helemaal niet te hebben. Die worden aan de kant geschoven.’
 

Veelvoorkomende fouten

In het algemeen worden op social media vooral de woorden ‘sowieso’, ‘gestrest’ en ‘toosten’ vaak verkeerd geschreven. In sollicitatiebrieven gaat het vooral vaak fout met ‘Curriculum Vitae’ en ‘stagiair(e)’. Ander veelgemaakte fouten in sollicitaties zijn d- en t-fouten, samenstellingen (samen werken in plaats van samenwerken) en mbo/havo/vwo/hbo. Laatstgenoemden worden vaak met een hoofdletter geschreven.

Linsey Jepma, sociale media-specialist geeft aan dat foutieve spelling in het algemeen steeds meer geaccepteerd wordt. Termen als ‘mond op mondreclame’ in plaats van ‘mond-tot-mondreclame’, ‘uitprinten’ in plaats van ’printen’ en ‘overnieuw’ in plaats van ’opnieuw’ zijn inmiddels opgenomen in het Groene Boekje, terwijl die woorden in het verleden nog als fout golden. Voor sollicitatiebrieven geldt deze algemene acceptie van een foutieve spelling echter niet.