GoPro zet mes in personeelsbestand

De maker van actiecamera’s GoPro gaat circa 15 procent van het aantal banen schrappen om kosten te besparen. Dat komt neer op meer dan tweehonderd voltijdsbanen.

De kostenverlaging moet helpen om volgend jaar weer winstgevend te worden. Begin november verlaagde GoPro zijn omzetverwachting voor het gehele jaar, vanwege tegenvallende prestaties in het derde kwartaal en sombere prognoses voor het feestdagenseizoen. Het Amerikaanse bedrijf heeft veel last van de concurrentie van smartphones, die met steeds betere camera’s worden uitgerust. Verder verliep de lancering van zijn nieuwe Karma-drone in oktober problematisch, nadat 2500 drones moesten worden teruggeroepen omdat tijdens het vliegen de stroom kon uitvallen.

GoPro kondigde verder aan zijn plannen voor een mediadivisie te laten vallen. De onderneming wilde een entertainmentonderdeel oprichten rond onlinevideo’s die zijn gemaakt met zijn camera’s. Beleggers waren echter al lang sceptisch over deze plannen. In het afgelopen jaar is het aandeel GoPro meer dan gehalveerd in waarde.