Gratis ontwikkeladvies – Doeltreffende springplank naar nieuw werk

REGIO – Mensen die dreigen te worden ontslagen of geen baan meer hebben, zitten vaak met de handen in het haar. Het online test- en matchsysteem Assessment PLUS+ geeft hun toekomst weer kleur. Bij HDBPartners is dit ontwikkeladvies gratis, dankzij de subsidieregeling ‘NL Leert Door’.

Het is onrustig op de arbeidsmarkt. Corona heeft gezorgd voor ontslagen in verschillende sectoren. Wie weet wat een eventuele tweede golf nog veroorzaakt. Daarnaast zitten veel mensen soms al langere tijd zonder werk, waardoor de afstand tot de arbeidsmarkt toeneemt. Natuurlijk zijn er arbeidsbemiddelaars, maar vaak kijken die vooral naar papieren en ervaring.

Focus op de mens

Peter Huijskes en Henk van Bruggen van HDBPartners hebben jarenlange ervaring op het gebied van personeelsvraagstukken. ,,Bij HDBPartners kijken we met name naar hoe iemand in elkaar steekt, waar hij/zij goed in is en blij van wordt. Diploma’s zijn belangrijk, maar nog veel belangrijker is dat we de juiste persoon voor een baan vinden, of de juiste baan voor een persoon.”

Met Assessment PLUS+ beschikt HDBPartners over een gevalideerde test- en matchsysteem dat niet alleen scherp krijgt wat iemand kan, maar ook wie iemand is en wat zijn/haar drijfveren zijn. ,,Dat laatste is met name wat deze test onderscheidt alle anderen.” Iedereen kan aanmelden via Ambitie.nl/assessment en bij HDBPartners de Assessment PLUS+ aanvragen. ,,Eén van onze erkende loopbaanadviseurs neemt dan contact op. Online kun je vervolgens de test maken,’’ licht Van Bruggen toe.

Stappen vooruit

Na afronding van de test krijgt de deelnemer een certificaat met daarop zijn/haar vijf beste competenties. Huijskes: ,,Dit is erg waardevol, aangezien die competenties zijn vastgesteld door een onafhankelijk test.’’ Daarnaast neemt de deelnemer met de loopbaanadviseur het rapport van de test door om te zien welke sector en banen het meest geschikt zijn.

,,Verder krijg je drie matches op achtereenvolgens ‘kansenberoepen’ (waar het meeste werk te vinden is), op functies waarbij waarbij rekening wordt gehouden met ervaring en belangstelling, én op functies zónder dat rekening wordt gehouden met ervaring en belangstelling. Dit om de scope iets breder te maken. Tot slot geven we adviezen over de stappen die iemand kan zetten om nieuw werk te vinden.’’

Subsidie

De test- en matchsysteem Assessment PLUS+ is gratis bij HDBPartners dankzij de subsidieregeling NL Leert Door. De subsidie is bedoeld voor mensen die hun baan zijn verloren of dreigen te verliezen. Maar ook voor zzp’ers die door corona veel minder opdrachten hebben. Als Assessment PLUS+ íets laat zien, is dat er voor werkelijk iedereen altijd nieuwe kansen zijn. ,,Het is een waardevolle opsteker voor veel mensen.’’