Heb je een bijbaan? Grote kans dat dit bij een supermarkt is

Heb je een bijbaan naast je studie? Dan is de kans zeer aanwezig dat dit bij een supermarkt is. Albert Heijn is de favoriet onder studenten en scholieren, gevolgd door Jumbo en Lidl.

Dit blijkt uit de meest recente resultaten van het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek onder 2.948 scholieren/studenten die hebben aangegeven een bijbaan naast hun opleiding/studie te hebben, of te willen.

Top-10

  1. Albert Heijn
  2. Jumbo
  3. Lidl
  4. Action
  5. Kruidvat
  6. Gamma
  7. Plus
  8. McDonald’s
  9. Dirk van den Broek
  10. HEMA

,,Als we aan bijbanen denken, dan denken we vaak aan de vakkenvuller in de supermarkt, de hulp op de marktkraam op zaterdag, een oppas of een baan in de nacht in de horeca”, aldus Véronique Oonk, Manager Recruitment Intelligence bij Intelligence Group. ,,In eerste instantie om bij te verdienen, maar als we verder kijken, dan zien we dat de 18-plussers zich meer aangetrokken voelen tot werkgevers die inspelen op ontwikkeling en eventuele aansluiting bij hun toekomstambities. Bijbaners zijn dan ook zeker niet uit te vlakken als zeer relevant medewerkers voor nu en voor in de toekomst.”

Werkgevers die werk- en leertrajecten aanbieden zoals Vezet, de Koninklijke Landmacht en McDonalds, zijn ook populair onder 18-plussers.

De favoriete werkgevers verschillen ook per opleidingsniveau. Mbo’ers kiezen vaker voor PostNL en de politie en hbo’ers voor Rabobank, Google, ABN Amro en Coolblue. In de tien grote steden – waaronder Groningen – worden bijvoorbeeld Gucci en het UWV als aantrekkelijke werkgevers gezien.