”Heb jij het lef je hier te melden? Graag!”

Schepen van overal leggen er aan voor onderhoud en reparatie. Visserschepen, veerboten van Doeksen, kustvaarders, het beroemde tall ship Christian Radich. Het is een komen en gaan bij Damen Shiprepair in Harlingen. Een werf vol afwisseling, beleving en goed werk. Nieuwe vakmensen met ambitie en zin in avontuur kunnen we altijd gebruiken, zegt werfdirecteur Frank Seinen.

Op het terrein van de werf aan de Lange Lijnbaan tegen de Waddendijk aan de westkant van de zeehaven, heerst rust en drukte tegelijk. Er wordt op allerlei plekken en aan diverse schepen gewerkt, maar iedereen weet hier wat hem te doen staat. Het tekent Damen Shiprepair. Veel werk, veel afwisseling, verschillende klussen, goed georganiseerd. Onderhoud aan het dek, aan de romp of het interieur, reparaties aan dek, de romp en machinekamers, installaties vervangen, schoonmaak en schilderwerk, scheepsschroeven of afdichtingen vervangen, maar ook schepen volledig opnieuw uitrusten voor een nieuwe functie. Van secuur laswerk tot en met computergestuurd uitlijnen van een roeras, je kunt het van afstand niet bedenken. ,,Het is onze kracht dat we al die verschillende werken goed en tijdig kunnen uitvoeren, aan grote en kleine schepen, zowel binnen als buiten. We hebben de goede mensen en de juiste faciliteiten, machines en apparatuur op een prima plek in de haven van Harlingen”, zegt werfbaas Frank Seinen die hier al 28 jaar werkt.

,,Omdat we zoveel werkzaamheden uitvoeren, hebben we veel verschillende vakmensen. Sommige van hen vinden het mooi om zich te concentreren op één taak, anderen vinden het juist mooi om werk te kunnen afwisselen. Met elkaar vormen ze een fijne ploeg die hier graag werkt. Ze weten wat ze kunnen en helpen de mensen die hier nieuw komen graag om hun weg te vinden. Dat is belangrijk: we willen dat mensen hier op de werf of binnen Damen Shipyards hun weg vinden. Omdat het een veelzijdig bedrijf is, zijn je kansen om je te ontwikkelen heel groot. Of het nu hier in Harlingen is of op een van de 36 andere scheepswerven van Damen in Nederland en daarbuiten. Want weet je bijvoorbeeld dat we ook een lasploeg hebben, die overal ter wereld op locatie speciaal laswerk uitvoert? Het is een kwestie van je thuis leren voelen en kijken waar je goed in bent. Hou je van dat stoere van de schepen, van reuring en water, heb je ambitie en zin om met collega’s te werken en kun je tegen een stootje? Heb jij het lef je hier aan de poort te melden? Mooi, dan zie ik je graag!”