Heldenactie op A32: alerte chauffeur van Fries bedrijf gooit vrachtwagen voor ongeluk

Een Friese vrachtwagenchauffeur heeft maandagochtend bij Steenwijk mogelijk veel leed voorkomen door zijn vrachtwagen stil te zetten bij een ongeluk. Op de A32 waren kort daarvoor een bedrijfsbusje en een vrachtwagen tegen elkaar gebotst.

De vrachtwagenchauffeur van Giesing en Zn Transport uit Sint Annaparochie zag het ongeluk gebeuren en kwam meteen in actie. Hij zette zijn vrachtwagen schuin op de snelweg, waardoor de weg werd geblokkeerd. Dirk Giesing, eigenaar van het bedrijf, is trots op zijn werknemer. Hij sprak hem vlak na het ongeluk.

,,Ik ben zeker trots”, laat hij weten. ,,Hij moest snel schakelen en heeft de goede keuzes gemaakt. Het is heel goed wat hij heeft gedaan. Hij heeft de alarmdiensten gebeld, zichzelf in veiligheid gebracht en de andere chauffeur geholpen. Hij heeft precies gedaan wat hij moest doen.”

De bestuurder van het busje is nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Het verkeer richting Friesland werd tijdelijk omgeleid via de vluchtstrook. Het bedrijfsbusje is door een bergingsbedrijf weggesleept. De vrachtwagen had amper schade en de chauffeur kon zelf verder rijden.

Hulde

Politieagent Hilda van der Walle reageert op social media vol lof over de actie van de chauffeur. ‘Hulde voor de chauffeur van Giesing en zn. Door zijn alerte optreden werd erger voorkomen”, schrijft ze op Twitter en Instagram.

 

Bron: Lc.nl

FOTO DE VRIES MEDIA