Henisol Emmen maakt doorstart met 57 banen

EMMEN GFI Insulation uit Farmsum neemt de activiteiten van Henisol in Emmen (industriële isolatie en steigerbouw) en Meppen over. Daarmee zijn 57 banen gered.

Henisol werd afgelopen week failliet verklaard, enkele dagen nadat het door de rechtbank uitstel van betaling had gekregen. Juridische claims in ‘een hoogoplopend conflict met een concurrent en een snelle groei’ hebben het bedrijf de das omgedaan, aldus curator Jan Maarten Pol (Actio Advocaten) in Assen.

Het faillissement betekent dat de indieners van de claims zich kunnen aanmelden als schuldeisers. Overigens lopen er ook zaken tegen de bestuurders van Henisol persoonlijk, meldt Pol.

GFI neemt in eerste instantie 57 van de 75 werknemers over: 40 in Emmen en 17 in Meppen. GFI neemt in Emmen ook het bedrijfspand over, evenals projecten en debiteuren. De overnamesom wordt later bekendgemaakt.

Henisol en GFI Insulation kennen elkaar wederzijds als opdrachtgever en als klant, aldus Pol. Ze voeren gezamenlijk projecten uit. Ten behoeve van de klanten was een doorstart Henisol ook voor GFI van belang, aldus Pol. De holding in Farmsum heeft dezelfde eigenaar als het gelijknamige bedrijf in Dortmund.