‘Het perfecte CV betekent niet altijd de beste kandidaat’

Is het perfecte CV een garantie voor een baan? Of omgedraaid: is iemand met het perfecte CV direct het meest geschikt voor het invullen van de vacature. Nee, zegt Jeroen Moerenhout. ‘Kijk liever naar de scrappers’.

Naar de wat? Scrapper. De Urban Dictionary, oftewel de encyclopedie voor straattaal, geeft de betekenis: someone who looks small, but is really wired and can kick some major ass even though he doesn’t look like it. Oftewel, een scrapper staat synoniem voor de onderschatte sollicitant. Eentje die op basis van het CV wellicht niet het beste bij de functie past, maar die toch de perfecte kandidaat is.
 

Context van het CV

Jeroen Moerenhout kwam de term ‘scrapper’ tegen in een TED talk van Regina Hartley, HR Executive bij UPS. Zij ging in haar toespraak dieper in op de vraag waarom je als recruiter verder moet kijken dan het perfecte CV. Matchen op louter hard bewijs maakt je namelijk blind voor de context van het CV.

Het is net als met twee skiërs die naar beneden skiën. Iemand die twintig keer van dezelfde piste skiet, weet precies waar hij uit moeten komen. Zolang het maar veilig binnen de geprepareerde piste blijft. Zelden wordt er echter gekeken naar het potentieel van de professional die andere ervaring heeft. Die misschien off-piste wel veel sneller beneden komt, gewoon omdat hij er aanleg voor heeft.

De skiër die off-piste gaat is gewend om te anticiperen op het onbekende. En volgens Jeroen is dat wat een professional echt nodig heeft in deze tijd. “Specifieke ervaring en geleerde kennis kunnen namelijk zomaar irrelevant worden in een tijdperk waarin het werk van vandaag niet het werk van morgen zal zijn.”
 

Persoonlijk interview

Er kunnen legio redenen zijn waarom iemand niet het ideale CV heeft. Tegenslagen, financiële problemen, culturele achtergronden. “Met het mes op de keel, altijd klaar om te vechten. Ze kunnen als geen ander volharding tonen in het bereiken van een doel, linksom of rechtsom.”

Volgens Jeroen is het geijkte carrièrepad allang niet meer heilig, maar juist chaotisch en dynamisch, gevarieerder en minder logisch. “Professionals zijn niet meer te matchen op steekwoorden in een CV. De perfecte kandidaat vind je niet meer op papier, maar in een persoonlijk interview.”

Meest treffende voorbeeld is natuurlijk Steve Jobs, de oprichter van Apple, zo zegt ook Regina Hartely in haar TEDTalk. “Hij had ouders die hem afstootten en ter adoptie stelden. Hij maakte nooit zijn school af, had verschillende baantjes. En, om het nog lastiger te maken: hij had dyslexie.” We hoeven niet meer te vertellen hoe zijn carrière is verlopen.

Bron: Werf& – Jeroen Moerenhout