‘horse place to be’ wint Young Business Awards for students

Met hun idee ‘Horse Place to Be’ wonnen Mareike Scherfig en Nicole Schulze dinsdagavond de Young Business Awards for Students. De vakjury bepaalde dat de twee dames met hun online marktplaats voor tweedehands producten voor de paardenverzorging en -sport een niche bedienen. De winst betekent een investering in het idee van €1.500,-.

Naast dit bedrag ontvangen Scherfig en Schulze eveneens advies voor de besteding ervan. Het idee van de beide paardenliefhebbers ontstond tijdens hun opleiding aan de Stenden Hogeschool in Emmen. Nu kunnen ze hun geschreven businessplan ook echt gaan uitvoeren. “We zijn heel blij dat het idee zo goed ontvangen is,’” liet Scherfig weten tegenover RTV Drenthe.

JC Sparke Boutigue eindigde in deze awards-show op de tweede plaats. De boetiek voor de verkoop van speciale jurken voor missverkiezingen won daarmee een investering van 1000 euro. De derde en laatste podiumplaats was voor het idee ‘Remind Me’, een armband die oudere mensen eraan herinnert om bijvoorbeeld hun medicijnen in te nemen. De laagste trede op het podium was goed voor een investering van 500 euro.

Het was de tweede keer dat de Young Business Awards for Students werden uitgereikt. De startupbootcamp van de gelijknamige stichting vond afgelopen week, van 21 november tot en met 25 november, plaats. De stichting Young Business Awards for Students helpt studenten tijdens deze week met het ontwikkelen van kansrijke businessmodellen. Tijdens de finale krijgen zes studentondernemers in spé de kans om hun businessmodel te pitchen bij het Kennispoort Drenthe. Deze keer werd ‘Horse Place to Be’ door de vakjury dus gekozen als beste concept.

Bron: RTV Drenthe