In korte broek en slippers naar werk? Wat is passend?

Het is deze dagen stralend weer in Nederland. En dat brengt naast warmte op de werkvloer ook een veelbesproken met zich mee: kledingvoorschriften op het werk. Want mag een korte broek nou wel of niet? En hoever kan een werkgever gaan bij het opstellen voor kledingvoorschriften?

Het is iedere lente en zomer wel raak: dagen waarop de temperatuur flink oploopt. Dat zorgt ’s ochtends voor moeilijke momenten voor de kledingkast. Want wat trek je aan? In een korte broek op werk verschijnen wordt in veel gevallen niet als passend gezien. Niet alle werkgevers zijn blij met korte broeken op de werkvloer. Laat staan slippers, iets waar soms ook andere collega’s zich aan storen. Mag een werkgever dit verbieden?
 

Bedrijfsimago

De grondwet zegt dat een werkgever de grondrechten van zijn werknemers moet respecteren. Hieronder vallen onder meer je persoonlijke levenssfeer en vrijheid van meningsuiting. Dat geldt dus ook voor kleding. Dit betekent dat er een zwaarwegend belang moet zijn om bepaalde kleding te verplichten. Hierbij moet gedacht worden aan veiligheid, gezondheid, hygiëne of het bedrijfsimago.

Vooral dit laatste zorgt vaak voor een discussiepunt en verschillen tussen bedrijven. Een zwaarwegend bedrijfsbelang is ook afhankelijk van de aard en doelgroep van een bedrijf. Bij een advocatenkantoor of een bank zullen andere kledingvoorschriften gelden dan in een bakkerij en in een modewinkel. In de bankensector is het bijvoorbeeld heel gewoon om altijd een pak met overhemd en stropdas (mannen) te dragen of een rok tot de knie (vrouwen). Allen hebben een ander imago, waardoor de voorschriften op dit punt anders zullen zijn.

Klantcontact is ook een belangrijk punt. Wanneer werknemers veel contact hebben met klanten, dan is een representatieve kledingwijze belangrijk. Als vertegenwoordiger kun je moeilijk in je korte broek en slippers bij klanten aankomen.
 

Voer voor elke zomer

Op basis van de wet mag een werkgever eenzijdig kledingvoorschriften voorleggen, maar dan moeten ze noodzakelijk zijn en in verhouding staan met het zwaarwegende bedrijfsbelang. Maar wanneer je een kantoor baan hebt, en geen direct contact met klanten. Wat doe je dan met je kleding? Speelt het bedrijfsimago hier ook een rol? Wel als er klanten in het bedrijfspand komen. Tegelijkertijd kan het dragen van een warm pak op een zomerse dag de productiviteit aantasten. Dat wil de werkgever natuurlijk ook niet.

Het versoepelen van de kledingvoorschriften of dresscode kan in de zomer een optie zijn. Gevaarlijk punt is dat sommige werknemers hier in doorslaan en met slippers op het werk komen. Het blijft voor sommige banen een lastig punt, en daarmee voer voor elke zomer.