Investeren in flexibele arbeidskracht is goed voor bedrijf

Investeren in het opleiden of de vitaliteit van flexibele arbeidskracht wordt door bedrijven vaak gezien als kostenpost. Is dat terecht? Een onderzoek van adviesbureau KPMG zegt van niet.

Het investeren in werknemers met een tijdelijk contract is niet alleen goed voor de werknemer zelf. Ook voor de werkgever en de samenleving werkt het positief, zo meent KPMG. “Een goed opgeleide, vitale flexwerker levert een betere prestatie.”

Er wordt ook een beroep gedaan op de maatschappelijke verantwoordelijkheid dat het bedrijfsleven heeft. Door flexwerkers een opleiding te geven of in hen te investeren, krijgen zij betere (vervolg)kansen op de arbeidsmarkt.

Het bedrijf berekende het ‘maatschappelijk rendement’ van investeren in werknemers, bijvoorbeeld via vitaliteitsprogramma’s. De uitkomst was dat iedere euro die de organisatie investeert, de maatschappij het dubbele oplevert. “Door deel te nemen aan vitaliteitsprogramma’s dalen de verzuimkosten. De werknemer loopt minder inkomen mis en het UWV en het uitzendbureau hebben lagere kosten.”

Voor de werkgever levert het volgens KPMG een rendement van 1,80 euro op iedere euro. “Uitzendkrachten die sneller geholpen worden met klachten hebben minder werkonderbrekingen en presteren beter.”

Bron: NU.nl