Jobcafé van Ambitie: ‘We vissen in dezelfde vijver’

Een kleine dertig bedrijven en organisaties deden donderdagmiddag hun best nieuwe medewerkers te werven bij JobCafé, georganiseerd door Ambitie, in het WTC Hotel in Leeuwarden.

Tekst: René van Baal

Foto: Hoge Noorden/Jaap Schaaf

Bron: Leeuwarder Courant

Het liep rustig door in de lounge van het WTC Hotel waar Ambitie haar vierde banenmarkt organiseerde in het Noorden. Maar wie had gedacht dat de Friese werkzoekenden massaal op het evenement zouden afkomen, kwam bedrogen uit.

 

Seizoensinvloed

Eind maart telde de provincie 13.960 WW-uitkeringen, ofwel 4,2 procent van de beroepsbevolking. Het aantal WW-uitkeringen nam in maart af met 180 uitkeringen, vooral als gevolg van seizoensinvloeden. Vooral de horeca en bouw trokken. Ten opzichte van een jaar geleden verstrekte het UWV in Friesland 24,5 procent (4529) minder WW-uitkeringen.

Vooral jongeren en mensen van middelbare leeftijd zochten hun weg langs de kraampjes waarbij met name de technische beroepen en de zorg sterk waren vertegenwoordigd. ,,We vissen allemaal in dezelfde vijver’’, verzuchtte projectmanager Joost van Gent van technisch detacheerder Tripticom.

Hij was speciaal met echtgenote Aysegül vanuit Gorinchem naar het Noorden getrokken om nieuwe technische medewerkers te vinden. ,,We kunnen er zo twintig plaatsen bij onze opdrachtgevers.’’ Dat zijn vooral grote ondernemingen in de telecomsector zoals KPN en Ziggo en netwerkbedrijven als Reggefiber en Liander, waarvoor zijn onderneming met zo’n 300 medewerkers als onderaannemer actief is.

 

Grimmig

,,De markt is grimmig’’, aldus Van Gent, ,,Goede mensen hebben al een baan en werkgevers doen er alles aan om hen te houden. We moeten het hebben van nieuwe instroom en soms van failliete bedrijven waar we technici kunnen wegplukken. Die kunnen we permanent aan het werk houden.’’ Van Gent laat zich graag verrassen in Leeuwarden. ,,Maar helaas werkt het weer niet mee.’’

Die verzuchting valt bij meerdere standhouders te horen. Pauline van der Kamp van de IJB Groep in Lemmer zoekt sondeermeesters, geo-technici en technisch tekenaars. De H&R-mananger van het bedrijf in funderingstechniek – vooral bekend van de heipalen – heeft al enkele veelbelovende kandidaten gesproken.

Een voordeel van de fysieke aanwezigheid, vindt ze. ,,Alleen via social media en LinkedIn is het lastig nieuwe medewerkers te vinden. En we hebben ze wel nodig, want we groeien flink.’’

Dat geldt ook voor Unis in Grou, hard op zoek naar onder anderen elektro- en servicemonteurs. Het succesvolle bedrijf groeit jaarlijks met zo’n 15 procent en telt inmiddels inclusief de buitenlandse vestigingen 335 medewerkers. Het worden er almaar meer, want Unis heeft besloten ook service te verlenen op locatie.

 

Kinderopvang Sinne

En dan is er de ‘zachte sector’ die blijkens de vacatures bij het UWV ook de nodige mensen kan gebruiken. Kinderopvangorganisatie Sinne in Leeuwarden – 350 medewerkers op 32 locaties – heeft al enkele ,,leuke cv’s’’ binnen van belangstellenden die vandaag een telefoontje kunnen verwachten voor een afspraak, meldt communicatiemanager Annemarie Wiersma.

 

MCL

Het MCL zoekt nieuwe ‘helden in het wit’ met een zorgachtergrond, aldus coördinator werving Miranda Kobus. De opkomst valt haar gezien het mooie weer niet tegen. Ze hoopt vijf tot tien contacten op te doen die eventueel met bijscholing in het ziekenhuis aan de slag kunnen. Het MCL heeft altijd wel twintig tot dertig vacatures, aldus Kobus. ,,En er is weer ruimte voor vaste contracten.’’