‘Knappe sollicitant heeft meer kans op een baan’

Knappe sollicitanten maken tijdens een sollicitatieproces meer kans dan minder aantrekkelijke concurrenten. Die conclusies blijkt uit een onderzoek van CVster. Zij verstuurden een kleine driehonderd digitale sollicitaties vanuit twee aantrekkelijke fictieve en twee minder aantrekkelijke fictieve sollicitanten.

Wat bleek? De knappe sollicitanten kregen vele malen vaker een positieve reactie (43 procent) dan de twee minder knappe (15 procent). De reacties kwamen van dezelfde recruiters als die reageerden bij de twee knappe sollicitanten.

Pijnlijke constatering

In 17 procent van de gevallen bij de meer aantrekkelijke sollicitanten was een positieve reactie een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek. Bij de minder aantrekkelijke sollicitanten was dit slechts 3 procent.

‘‘Dat recruiters discrimineren op afkomst was reeds bekend geworden na ons vorige onderzoek, maar dat er ook gediscrimineerd wordt op uiterlijk is opnieuw een pijnlijke constatering’’, aldus Robin Bakker van CVster.

Voorkeur voor andere geslacht

Een ander opvallend feit is dat recruiters een duidelijke voorkeur hebben voor knappe sollicitanten van het andere geslacht. Mannelijke recruiters stuurden ongeveer 69 procent meer positieve reacties naar een aantrekkelijke vrouwelijke sollicitant dan een minder leuke vrouwelijke sollicitant met exact hetzelfde cv.

Een knappe mannelijke sollicitant kreeg 73 procent vaker een positieve reactie van een vrouwelijke recruiter dan de minder aantrekkelijke mannelijke kandidaat.

Gedetailleerde resultaten zijn terug te vinden op de onderzoekspagina: https://cvster.nl/onderzoek-foto-bij-cv-maken