Lege batterij na een dag werken? Het is niet onlogisch

Een derde van de Nederlanders heeft aan het einde van de werkdag het gevoel dat zijn batterij leeg is. Met name millennials, de generatie geboren na 1980, is aan het einde van de werkweek toe aan weekend.

Ruim de helft vindt dat hij zijn leefstijl moet aanpassen om meer energie te hebben, maar gezonder eten en meer bewegen komt er in de waan van de dag niet van. Dat blijkt uit onderzoek dat Motivaction uitvoerde voor het boek ‘Dit boek is gezond’ van Tijn Elferink dat in september bij Fontaine Uitgevers verschijnt.

Het idee voor het boek is ontstaan door alle zin en onzin die door wordt verteld over gezondheid. Gezondheidsdeskundige Elferink wist zelf ook niet meer wat nou waar was en wat niet. Hij sprak met allerlei artsen en wetenschappers over hun visie op gezondheid, eten, bewegen, slaap en sociale activiteiten.

Daarnaast interviewde hij een aantal BN’ers die heel openhartig vertellen wat zij hebben meegemaakt in hun leven op gebied van energie, tijd en gezondheid, en wat zij geleerd hebben. Onder meer Pieter van den Hoogenband, Johan Nijenhuis, Humberto Tan, Dolf Janssen en Ferry Corsten.