Meer loon bij distributiecentra Jumbo

De circa 3000 logistieke medewerkers van Jumbo treffen op hun loonstrookje over april een 1,5 procent hoger salaris aan. Als bij de concurrentie de lonen harder omhoog gaan, kan daar met terugwerkende kracht nog meer bijkomen. Dat liet de supermarktketen maandag weten.

De vakbonden willen een ruimere loonsverhoging voor de medewerkers van Jumbo’s distributiecentra en voerden afgelopen week stiptheidsacties om hun eisen kracht bij te zetten. Herhaalde uitnodigingen om te onderhandelen hebben FNV en CNV volgens het bedrijf naast zich neergelegd.

,,Door aan te sturen op acties bewijzen de bonden Jumbo en haar medewerkers geen goede dienst”, aldus topman Frits van Eerd. Het bedrijf zegt te willen voorkomen dat het personeel de dupe wordt van het gesteggel en heeft daarom eenzijdig een loonverhoging doorgevoerd.

Goed werkgeverschap

Jumbo zegt al tot de best betalende werkgevers in de branche te behoren. Toen het bedrijf vorig jaar een nieuwe cao afsloot met de vakbonden, werd daarbij afgesproken dat er iets gedaan zou worden aan de salarisverschillen in de sector. Daar houden de vakorganisaties zich volgens het bedrijf niet aan.

Goed werk moet goed betaald worden, vindt Jumbo. ,,Maar goed werkgeverschap betekent ook het behouden van een sterke concurrentiepositie. Dat zorgt voor een duurzamere toekomst, wat goed is voor Jumbo én haar medewerkers.