Merendeel millennials niet blij met levens en gemaakte keuzes

Twee derde van de millennials zegt niet blij met hoe zijn of haar leven er op dit moment uitziet. Ook zegt veertig procent niet op zijn plek te zitten wat betreft hun baan en 35 procent is daar niet zeker van. Daarnaast geeft de helft van de millennials aan dat, als zij hun studiekeuze opnieuw konden doen, zij een andere studie zouden kiezen. Dat zijn de uitkomsten van de Dertigers Dilemma Test van Monsterboard, waar ruim tweehonderd millennials aan mee deden.

Het lijkt erop dat de generatie millennials in essentie niet zo happy is. Maar liefst 64 procent vraagt zich weleens af of dit alles is. Meer dan de helft van de ondervraagden geeft aan dat ze regelmatig (29 procent) of soms (26 procent) het gevoel hebben dat ze dingen missen door de posts van hun vrienden op onder meer Facebook en Instagram.
 

Dertigers Dilemma Test

Monsterboard bracht de Dertigers Dilemma Test via Facebook en Instagram onder de aandacht. In totaal deden er 2029 millennials mee in een leeftijdscategorie van 25 tot 35 jaar oud. Tachtig procent was vrouw en twintig procent man.

Van de 2029 millennials die deelnamen aan dit Nederlandse onderzoek, zou meer dan 95% het op enig vlak wel anders willen. In 2017 was dit aantal nog 85% onder de toen deelnemende respondenten.

Ulrich Biebaut, General Manager Benelux bij Monster: “Als je je bedenkt dat de beroepsbevolking in 2020, naast mensen uit de generaties X en Z en babyboomers, voor 35% uit millennials zal bestaan, is dit een signaal wat vooral werkgevers niet meer kunnen negeren.”