Merendeel studenten en starters vindt vast contract niet zo belangrijk

Een vast contract is voor bijna twee derde van de starters en studenten minder belangrijk dan doorgroeimogelijkheden en duurzaamheid. Dat staat in een onderzoek van loopbaanadviesbureau Qompas.

Een kwart van de starters vindt het lastig veel verantwoordelijkheid te dragen. ,,Blijkbaar leren ze dat onvoldoende op de opleiding en wordt er in hun eerste baan meteen veel aan hen overgelaten”, concludeert Qompas.

Het onderzoek is gehouden onder 1700 starters en studenten in de laatste fase van hun studie. Hbo-studenten en starters denken dat werkgevers niet weten hoe jonge mensen zich willen ontwikkelen op het gebied van doorgroeimogelijkheden en het volgen van opleidingen.

 

Pluspunt

Wat zoeken de jongeren van nu in een baan? De inhoud van het werk staat bij hen voorop: voor 85 procent van de studenten en de starters is dit het belangrijkste motief om voor een werkgever te kiezen. Twee derde vindt doorgroeimogelijkheden belangrijk en ook het kunnen volgen van een opleiding is een pluspunt. Op plaats vier staat het hebben van leuke collega’s, nog boven de hoogte van het salaris.

De mogelijkheid op een vast contract is daarentegen een stuk minder aantrekkelijk. Vijfendertig procent van de studenten en 41 procent van de starters noemt dit een belangrijk keuzemotief. Houden jongeren niet van zekerheid? Onderzoeker Mirjam Bahlmann in het AD: ,,Deze generatie wil zich vooral blijven ontwikkelen, en dat hoeft niet per se bij dezelfde werkgever. Ze zijn bereid van baan naar baan te gaan.”