Monsterboard wil aandacht vrouwen in IT

AMSTERDAM Vacatureplatform Monsterboard stelt dat werkgevers te weinig oog hebben voor de kwaliteiten van vrouwen bij het vervullen van IT-vacatures.

Bedrijven maken de functie-eisen vaak veel te technisch, gebruiken een overdaad aan jargon en gaan te weinig in op aspecten waar vrouwen waarde aan hechten. Tegelijkertijd overwegen vrouwen een baan in de IT nog veel te weinig, veelal omdat ze denken dat IT te technisch en niet inspirerend voor ze is en omdat ze verwachten te belanden in een mannenwereld.

Daarom pleit Monsterboard voor meer vrouwen in de IT. Het recuitment platform wil zowel IT werkgevers als vrouwen laten inzien dat een baan in de IT voor vrouwen dichterbij is dan vaak gedacht wordt.

Een baan in de IT kan voor veel vrouwen een interessante carrièrestap zijn. Met de digitalisering van de samenleving, komen er met de dag meer vacatures online. Op Monsterboard.nl stonden er in het eerste kwartaal van 2017 ruim zesduizend.

Gian Zandonà, managing director van Monsterboard: ,,Een IT-functie is voor veel vrouwen niet direct een logisch stap of het lijkt niet haalbaar, maar als ze gaan onderzoeken hoeveel IT er al in hun huidige baan zit en als ze hun kwaliteiten hier naast leggen, blijkt dat een IT baan vaak wel binnen handbereik ligt. Soms moeten alleen wat extra trainingen of opleidingen gevolgd worden.”

Zandonà: ,,Uiteraard moet je voor een IT-functie als vrouw een zekere affiniteit of interesse hebben in techniek, maar uit gesprekken met vrouwen die al werkzaam zijn in de IT blijkt dat communicatieve vaardigheden, analytisch vermogen en creativiteit bijna net zo belangrijk zijn.”

Om vrouwen überhaupt te interesseren in een IT baan moeten werkgevers veel meer inspelen op vrouwelijke behoeften en interesses en tevens vrouwen die al in een IT-functie werken in een bedrijf ambassadeur maken. Zandonà: ,,Als werkgevers meer zouden inspelen op aspecten die vrouwen belangrijk vinden, dan overwegen ze de IT wellicht ook eerder als serieuze carrièrekans. Denk hierbij bijvoorbeeld aan opleidingen, trainingen, een coach, ouderschapsverlof en flexibele werktijden.”