Nederlanders emigreren vaak naar Duitsland

UTRECHT Dagelijks vertrekken 39 Nederlandse emigranten naar Duitsland, op zoek naar Duitse degelijkheid, werkers mentaliteit, goedkope huisvesting en gunstige ligging).

Verhuisden in 2010 nog 10.632 Nederlanders naar Duitsland, in 2015 is dit aantal gestegen naar 14.077 emigranten (plus 32 procent). Hiermee blijft Duitsland met bijna 10 procent marktaandeel bestemming nummer 1 voor Nederlanders (totale emigratie in 2015 – 149.509).

Duitsland heeft één van de laagste werkloosheidscijfers en geldt als ‘Job Wunder’ van de EU. Een groot aantal Duitse regio’s en steden zijn op zoek naar ambachtslieden en medisch- en technisch personeel. Ook Nederlandse ondernemers die een bedrijf of een camping willen overnemen zijn gewild.

Duitsland is daarom Gastland tijdens de 21e editie van de EmigratieBeurs op 11 en 12 februari in Expo Houten (Utrecht). Verschillende regio’s, Landkreisen en steden presenteren zich voor geschikte Nederlandse kandidaten. Families worden nadien uitgenodigd voor een introductiedag in de betreffende stad of regio. Zij bezoeken dan op locatie de toekomstige werkgevers, huizen, scholen en ondernemingen.