Advertorial – Nieuwe huisvesting Maritieme Academie Harlingen en Nova College

‘Wij zijn ontzettend blij dat we de nieuwbouwplannen voor het vmbo en mbo kunnen realiseren’, reageert Arjen Mintjes, directeur van de Maritieme Academie Harlingen. ‘De huidige huisvesting voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Met de nieuwbouw zijn we voorbereid op de toekomst. Het gebouw is duurzamer en wordt echt een aangename woonruimte voor onze leerlingen.’ In het nieuwe gebouw komt onder andere een restaurant met koffiecorner, een grote centrale ruimte gelegen aan het water en slaapkamers voor 150 jongeren.

In Harlingen wordt vmbo-, mbo- en volwassenonderwijs gegeven in de binnenvaart en zeevaart. ‘We hebben een gezamenlijke missie om jongeren goed op te leiden voor het werk aan boord van binnenvaart- of zeevaartschepen. Onze studenten komen uit heel Nederland. Niet iedereen kan iedere dag op en neer reizen naar school, we zijn dan ook erg blij met de nieuwbouw’, vertelt Nick Minnema, opleidingsmanager van Nova College Scheepvaart in Harlingen. ‘Bovendien is het voor de vmbo-leerlingen met de uitstroomrichting Rijn-, Binnen- en Kustvaart vanaf het derde jaar verplicht om op de huisvesting te verblijven. Zo bereiden we ze zo goed mogelijk voor op het leven op een schip’, vult Mintjes aan.

Maritieme Academie Harlingen, onderdeel van de Dunamare Onderwijsgroep, en ROC Nova College starten in augustus met de bouw van een nieuwe huisvesting op het parkeerterrein naast de school in Harlingen. Aan het begin van het schooljaar 2023-2024 wordt de huisvesting in gebruik genomen.