Oudere V&D’er heeft het lastig

AMSTERDAM Bijna een jaar na het faillissement heeft zeker twee derde van het V&D-personeel weer een baan. De schaduwzijde: het zijn vrijwel alleen jongeren.

Toch bewijst de Brabantse Corry Galle dat er ook voor 50-plussers hoop is. ,,Ik heb me blauw gesolliciteerd.” Na een halfjaar keihard zoeken, is het Galle gelukt. Het 57-jarige oud-afdelingshoofd van La Place Tilburg heeft werk bij herenmodeketen Meyer & Meyer.

,,Ik sta sinds november als verkoopadviseur drie tot vier dagen in hun nieuwe Tilburgse pop-upwinkel.” Dolblij is ze. ,,Het is zó fijn om weer deel te nemen aan de maatschappij, ik heb het ontzettend naar mijn zin.”

De periode na het faillissement valt Galle, bij La Place runde ze de Chocolaterie-afdeling, zwaar. ,,Tot de zomer zat ik echt een beetje in de put. Ik heb me blauw gesolliciteerd, dat was niet leuk. Steeds die afwijzingen, ik zou niet in het profiel passen, er waren andere kandidaten. Ik weet wel zeker dat het met mijn leeftijd te maken had.”

Na de voorstelling die cabaretier Leon van der Zanden voor het ontslagen V&D-personeel in Eindhoven gaf, zet ze de knop om. ,,Dat was zo’n leuke avond, waar ik zoveel oud-collega’s sprak, dat ik besloot positief te zijn.” Deze herfst kwam de kans bij Meyer & Meyer langs. ,,Zij waarderen werknemers met ervaring juist en zien dat als een pre.”

Galle is één van de ruim 1400 oudere werknemers van V&D en La Place die medio februari op straat kwamen te staan. Na het belangrijke eerste halfjaar hebben slechts 300 werk, blijkt uit een uitgebreide analyse van het UWV. Hun jongere collega’s doen het véél beter. Van de groep tot 25 jaar vond bijna vier vijfde werk, van de categorie 25-50 jaar bijna twee derde.

In totaal zijn 7000 van de ruim 10.000 werknemers een halfjaar na het sluiten van Vroom & Dreesmann onder de pannen. Wat de cijfers positief vertekent is overigens dat ruim 1.100 La Place-medewerkers, een vijfde van het totaal, verder konden onder nieuwe eigenaar Jumbo.

Rob Witjes, hoofd arbeidsmarktadvies bij het UWV, is niet verrast. De score past bij het beeld in de detailhandel, die onder druk staat van online shoppen. ,,Vooral door de prima draaiende economie en de aantrekkende arbeidsmarkt hebben veel voormalige medewerkers snel werk gevonden. Wat ook meehelpt is de kleine detailhandel waar het erg goed gaat.”

Die factoren compenseren de vele winkelfaillissementen van begin dit jaar. Naast V&D gingen onder meer MS Mode, Scheer & Foppe, MacIntosh (van schoenenketens als Manfield en Invito), Paradigit, Foto Klein en La Ligna op de fles.

Uiteindelijk ligt het aantal WW-aanvragen in de detailhandel dit jaar 1 procent hoger dan vorig jaar. Dat is weliswaar beduidend minder dan het gemiddelde – het aantal WW-aanvragen daalde met 15 procent, met de bouw (-15 procent) en zorg (-25 procent) als uitschieters – maar alle doemscenario’s van begin dit jaar zijn niet uitgekomen. Witjes: ,,Een rampjaar is het absoluut niet in de detailhandel.”

Ondanks de positieve score is het UWV bezorgd over het lage aantal oudere V&D-werknemers dat weer actief is. Uit het feit dat ruim de helft van de oud V&D-werknemers buiten de detailhandel emplooi vond, concludeert Witjes dat zij er hard aan hebben getrokken. ,,Veel ouderen dachten: de concurrentie met jongeren kan ik niet aan, ik moet verder kijken.”

Twijfel heeft het UWV verder over de kwaliteit van de gevonden banen. Uit het onderzoek blijkt dat liefst 20 procent van de werkvinders het met een oproepcontract moet doen. Slechts 14 procent bezit een vast contract. ,,Bij V&D was dat 40 procent, slechts 3 procent van het personeel was oproepkracht.” Tegenwoordig krijgt vrijwel niemand direct nog een vast contract. ,,De vraag is of die gevonden jobs, zeker voor de ouderen, qua loon en werktijd in de buurt daarvan komen.”

Een opbouwende rol bij het aan werk helpen van ouderen speelde het Loopbaan Support Detailhandel. Het centrum is dit voorjaar met steun van het kabinet opgericht door Detailhandel Nederland met vakbonden CNV en FNV. ,,Veel ouderen hebben zo lang bij V&D gewerkt, zij weten niet meer hoe ze een sollicitatiegesprek moeten voeren of hoe je een goed CV opstelt”, zegt Ellen Koers. ,,Dat gaat heel anders dan dertig jaar geleden.”

Toch is Koers behoorlijk positief over de kansen van ex-V&D’ers. ,,Enthousiaste 50-plussers kunnen écht weer werk vinden. Maar dan moeten zij zich echt zeer proactief opstellen. Vanachter je laptop sollicitatiebrieven mailen is onvoldoende, dan red je het niet.”

Die adviezen heeft Corry Galle goed in haar oren geknoopt. De Brabantse volgde onder meer de training ‘Succesvol naar Werk’ voor 55-plussers, ook ontving ze individuele begeleiding van een coach. Met als gevolg dat ze nu dus weer een baan heeft. ,,Ik heb me ontzettend gesteund door het UWV gevoeld.” Met een beetje geluk kan ze blijven als haar contract na een halfjaar afloopt.

Volgens het UWV toont het voorbeeld van Galle aan dat het aantal 50-plussers dat werk vindt nog flink kan stijgen. ,,Na een jaar kunnen vier op de tien ouderen werk hebben”, verwacht Witjes. Wellicht zijn daar ook nog jobs bij Hudson’s Bay bij. De Canadezen die in veel oude V&D-panden gaan zitten, hebben begin deze maand de eerste vacatures opengesteld. In totaal heeft Hudson’s straks 2500 werknemers nodig.