Personeelsschaarste bij Plopsa: sollicitatiegesprek in de achtbaan

Personeelsgebrek. Het is bij diverse organisaties momenteel een groot item. Zo ook bij themapark Plopsa Indoor Coevorden. Zij bedachten een originele manier om sollicitanten te trekken: een jobdag in het park. Met sollicitatiegesprekken in de achtbaan.

Het Plopsapark ligt in een landelijke omgeving en is niet heel gemakkelijk te bereiken. Ook wonen er relatief weinig mensen in de omgeving. “Dat maakt het aantrekken van nieuwe krachten nog lastiger”, zegt Sara de Coster van de personeelsdienst van Plopsa, die aangeeft dat veel vergelijkbare bedrijven ook problemen hebben met het aantrekken van nieuwe mensen. “Dat komt voor een deel doordat de economie aantrekt en er meer werk beschikbaar is.”

Niet alleen jongeren

Daarom werd de jobdag georganiseerd. De opkomst was afgelopen zaterdag (22 september) redelijk, maar niet overweldigend. De groep geïnteresseerden bestond zeker niet enkel uit jongeren. Sommige sollicitanten zitten nog op school en zijn op zoek naar een bijbaan. Anderen zijn langdurig werklozen die graag bij Plopsa aan de slag willen.
 

Ander gesprek in de achtbaan

Parkverantwoordelijke Rosalie Houtman geeft aan dat het park alles uit de kost haalt om kwalitatief goede werknemers aan te trekken. Voor diverse functies zijn ze op zoek naar mensen. ,,Eigenlijk kunnen we iedereen gebruiken. Ervaring is niet belangrijk. Wij zoeken mensen die plezier in het werk hebben bij Plopsa en dat ook uitstralen.” Zelf nam Houtman ook actief deel aan de dag. Ze maakt met kandidaten ook een rondje in de achtbaan. ,,Je hebt toch een ander gesprekje aan tafel dan in een bakje van de achtbaan.”

Bron: Dagblad van het Noorden