Probo Dokkum: zesde uitbreiding in vijf jaar

Voor de zesde keer in vijf jaar breidt Probo in Dokkum uit. Deze keer komen er een productiehal, een kantoorpand en een logistieke hal bij.

,,Het is gewoon nodig, we groeien heel hard door’’, zegt directeur René de Heij. Deze keer beslaat de nieuwbouw 2200 vierkante meter. Met meer dan tweehonderd werknemers behoort het zestien jaar oude printbedrijf tot de grootste werkgevers van Dokkum. ,,Misschien zijn we inmiddels zelfs wel de grootste.’’

Tech-bedrijf in print

Probo bedrukt op allerlei manieren allerlei soorten textiel, variërend van zonwering en autotextiel en labels tot stickers, gevelplaten en gordijnen. In grote, maar vooral ook heel veel kleine oplages. Klanten kunnen één vlaggetje bestellen. ,,Wij kunnen vele malen sneller leveren dan de Chinezen en Pakistanen dat kunnen’’, zegt hij over de belangrijkste concurrentie

De tweeduizend dagelijkse orders komen online binnen. Software bepaalt in welke volgorde en op welke machines ze worden verwerkt. ,,Eigenlijk zijn we een tech-bedrijf’’, zegt De Heij.

Duitse markt

Wat er precies in de nieuwe hal staat te gebeuren, wil de directeur nog niet kwijt. Probo is op dit momenteel vooral actief op de Nederlandse en Belgische markt. Begin volgend jaar gaan de Dokkumers los in Duitsland.