Reorganisatie bij FrieslandCampina: ontslagen niet uitgesloten

Zuivelbedrijf FrieslandCampina gaat reorganiseren. Naar eigen zeggen kan het bedrijf na de ingrepen, die eind dit jaar afgerond moeten zijn, beter inspelen op marktontwikkelingen en beter innoveren.

Of er banen verdwijnen moet de komende maanden blijken, maar FrieslandCampina sluit ontslagen nadrukkelijk niet uit.

FrieslandCampina heeft onder meer vestigingen in Bedum, Marum, Noordwijk en Beilen. Op de grens met Friesland staat een fabriek in Gerkesklooster. Die is onlangs herbouwd na een fikse brand. Voor Bedum zijn uitbreidingsplannen in de maak.

Vier divisies

Bij FrieslandCampina werken in 33 landen bijna 22.000 mensen. In de nieuwe structuur bestaat FrieslandCampina vier divisies: Consumentenzuivel, Speciale voeding, Ingrediënten en Basiszuivel. Consumentenzuivel en Speciale voeding richten zich daarbij op consumenten, Ingrediënten en Basiszuivel op de zakelijke markt.

Momenteel bestaat het bedrijf nog uit vijf divisies, die deels geografisch zijn ingedeeld. Operationeel directeur consumentenproducten Azië Piet Hilarides en operationeel directeur kaas, boter en melkpoeder verlaten het bedrijf. De ondernemingsraad is om advies gevraagd over de plannen.