Solliciteren met TikTok-video? Het kan bij deze supermarkt

Bij supermarktketen Dirk kun je vanaf vandaag solliciteren met een TikTok-video. Hiermee is Dirk in Nederland de eerste werkgever die het platform inzet bij de sollicitatieprocedure. 

Directeur Marcel Huizinga maakte een eigen TikTok-video, waarin hij alle potentiële ‘Dirkteuren’ oproept te reageren op een vacature binnen het bedrijf. Het gaat om een traineeship voor Afdelingsmanager. Hij roept kandidaten op in een korte video te laten zien wat ze in huis hebben.

Volgens Huizinga was het tijd het sollicitatieproces te vernieuwen, omdat steeds meer potentiële kandidaten online te vinden zijn. Daarnaast gelooft de directeur dat TikTok handig ingezet kan worden als tool om kandidaten nog meer opties te geven om zichzelf te laten zien.

Sollicitatievideo

Sollicitanten weten al langer socialemediakanalen te vinden om zichzelf te presenteren en aandacht te trekken van potentiële werkgevers. Zo scoorde Lotte Risselada laatst nog punten met een open sollicitatievideo aan minister Grapperhaus, waarin ze vertelde dat ze graag hoofdagent wil worden. Ook sturen sollicitanten steeds vaker video’s in plaats van sollicitatiebrieven.

Supermarktketen Dirk is niet het eerste bedrijf dat zelf actief moderne platforms inzet bij de wervingsprocedure. Restaurantketen Subway riep kandidaten op te solliciteren door het sturen van emoticons via WhatsApp. Dirk is wel de eerste werkgever die TikTok inzet. Via het snelst groeiende sociale medium verwacht Dirk veel nieuwe talenten te vinden. De politie deelt overigens wel luchtige filmpjes op het platform, in de hoop volgers te interesseren voor een baan.

 

Hashtag

Reageren op de functie doe je door Dirk toe te voegen op TikTok en de hashtag #DIRKteur aan je video toe te voegen. Op de website plaats je vervolgens je cv en de link naar het filmpje. Dirk zegt dat solliciteren met een goede motivatiebrief ook nog steeds kan.

 

Bron: ad.nl

Foto: © Jens Kalaene/zb/dpa