Solliciteren via WhatsApp wordt populairder

Steeds vaker wordt WhatsApp gebruikt als communicatiemiddel bij sollicitaties. Deze directe vorm van communicatie heeft heel wat voordelen voor zowel de werkgever als de werkzoekende. Maar heeft het ook een meerwaarde?

Lage drempel

Wie met z’n smartphone of tablet de mobiele site van Jobat bezoekt, heeft het waarschijnlijk al gemerkt. Steeds vaker kun je als werkzoekende ook via WhatsApp solliciteren voor een nieuwe job. Deze manier van communiceren verlaagt alvast de drempel om te solliciteren en kan bovendien perfect geïntegreerd worden in het sollicitatieproces.

Win-winsituatie

Eén van die werkgevers die bij sollicitaties gebruikmaakt van WhatsApp is recruitment bureau Harvey Nash uit Gent. Sinds vorig jaar integreren zij WhatsApp in hun rekruteringsproces en dat bleek een win-winsituatie te zijn voor alle betrokken partijen.

WhatsApp is een erg gebruiksvriendelijke berichtenapp en ideaal om op een directe manier kort op de bal te spelen. Met de videofunctie kun je zelfs online interviews afnemen. Een handige tool dus als je op zoek gaat naar nieuw talent voor je klant of onderneming.

Vibe De Taeye, Branch Manager en recruiter bij Harvey Nash Gent: “We zijn helemaal overtuigd van het nut van online interviews. Hiervoor gebruiken we zowel Microsoft Teams als WhatsApp. Met die online interviews kunnen we interessante profielen vlugger selecteren en in contact brengen met onze klant. Diezelfde klant raden we ook aan om volop gebruik te maken van deze digitale tool. Door online interviews te integreren in het rekruteringsproces vermijden alle partijen onnodig tijdverlies door agendaproblemen. Je kunt zo’n online afspraak ook makkelijk inplannen op eender welk moment, zelfs na de werkuren of vanop een andere locatie. Dit werkt een pak efficiënter en zorgt ervoor dat zowel de klant als de sollicitant sneller kunnen schakelen en evalueren. Een win-winsituatie dus.”

Push it

WhatsApp kan zeker een meerwaarde betekenen bij het solliciteren. Meer nog: een efficiënter sollicitatieproces kan het verschil maken tussen een nieuwe job of een nieuwe sollicitatie… Waar wacht je nog op om te klikken op die button?

Bron: jobat.be