Studenten starten binnen ÉÉn week hun eigen bedrijf tijdens YBA for students

Een week lang worden studenten van verschillende Drentse onderwijsinstellingen uit de schoolbanken gehaald tijdens de startupbootcamp van de Young Business Award For Students.

Tijdens de startupbootcamp van maandag 21 tot en met vrijdag 25 november help de stichting Young Business Award zo’n tachtig studenten om daadwerkelijk een eigen bedrijf te gaan starten. Binnen de startupbootcamp van een week de studenten door verschillende startup experts hun bedrijfsidee te vertalen naar een kansrijk businessmodel. Op dinsdag 29 november, direct na de startupbootcamp, krijgen de studenten de kans om in het Kennispoort Drenthe tijdens de finale van de Young Business Award For Students te pitchen voor een investering van 500, 1000 en 1500 euro!

“Wij hopen dat wij samen met onze betrokken partners de studenten tijdens de startupbootcamp kansrijke businessmodellen kunnen laten ontwikkelen. Als wij een deel hiervan direct kunnen financieren hebben wij gezamenlijk een interessant model gecreëerd voor de aanwas van het Drentse startersklimaat. Als de studenten naast een kansrijk businessmodel direct beschikken over de benodigde financiële middelen om een prototype te bouwen, dus hun bedrijf kunnen starten, kunnen wij deze studenten direct helpen met het starten van hun eigen bedrijf”, aldus Niels Palmers.

De stichting Young Business Award wil met de Young Business Award For Students een positieve bijdrage leveren aan het startersklimaat in de Provincie Drenthe. “Het kan voorkomen dat erop maandag 21 november een aantal studenten start tijdens de Young Business Award For Students, zonder dat ze ooit verwacht hadden ondernemer te worden, deze studenten kunnen acht dagen later een compleet gefinancierd bedrijfje hebben. Als het model van de Young Business Award For Students werk gaat dit de Provincie Drenthe op termijn werkgelegenheid opleveren. Eén op de tien bedrijven haalt het. Dus met een beetje geluk gaat de Young Business Award For Students op een langer termijn een bijdrage leveren aan de werkgelegenheid”, aldus Niels Palmers.