Te kort aan flexplekken zorgt voor opkomst nieuwe apps

Flexwerkplekken worden veelal als positief gezien. Maar wat als je geen geschikte plek meer kan vinden? In het onderkomen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is het voor werknemers zoeken geblazen naar een gewenste plek. Op drukke dagen is er niet genoeg plek voor iedereen om op de plek te zitten waar ze willen: bureauplekken of overlegplekken.

Het is niet alleen in Den Haag een probleem om een werkplek te vinden. Mede daarom introduceren verschillende bedrijven die met flexwerkplekken werken nu een systeem waarop te zien is of er nog werkplekken vrij zijn. De gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk hebben vorig jaar bijvoorbeeld de ‘BAR-connect’ ontwikkeld toen ambtenaren op drie locaties mochten werken. Via een plattegrond kunnen mensen zien waar collega’s zijn en welke plekken bezet zijn.
 

Reserveren niet het idee van flexibel werken

,,Bedrijven die overstappen naar flexwerken, nemen dit soort applicaties mee in de plannen”, ziet Emma Botter van het bedrijf Interactive Blueprints. Zij maken de app ‘FlexWhere’, waarop dit moment door meer dan vijftig bedrijven gebruik van wordt gemaakt. Dat aantal groeit.

Botter: ,,Als je het kantoor binnenloopt, kun je in de app zien waar nog plek is, wat voor soort bureau het is en waar je collega’s die dag zitten.” Een bureau reserveren zit er niet in. Dat is volgens Botter niet het idee van flexibel werken.
 

Apps geen oplossing

Floris Vrasdonk, partner bij adviesbureau Doenker en bij bureau Lumage en schrijver van het boek Wie heeft mijn Werkplek gepikt, vindt de opkomst van apps begrijpelijk. ,,Als je ziet dat er nog twintig procent van de werkplekken beschikbaar is, kun je ook overwegen om nog even thuis te werken.”

Toch noemt hij het geen oplossing. ,,Een app kan handig zijn, maar als er een meeting is in de top, dan zie je dat er vaak veel mensen ook naar kantoor komen. Die dagen wordt het druk. Als je zo’n meeting op een rustige dag – vrijdag of woensdag – zou plannen, zou dat al schelen. Bovendien zijn thuiswerkdagen geen heilige huisjes. Je moet er flexibel in zijn en ook een andere dag thuis kunnen werken.”

Bron: AD Werkt