‘Tegelijkertijd werken in diverse teams geeft jongeren stress’

Werken in meer dan één team tegelijk. Het komt veel voor op de werkvloeren van bedrijven en overheidsinstanties en maakt het werk voor ervaren werknemers uitdagender en interessanter. Voor jonge werknemers heeft het tegelijk lid zijn van meerdere teams juist negatieve effecten. Zij ervaren ongezonde stress en zijn daardoor vaker ziek.

Het is een conclusie van Joost van de Brake, die donderdag 28 februari promoveert aan de Rijksuniversiteit Groningen. Waar organisaties gelijktijdig lidmaatschap van meerdere teams als een goede manier zien om de kennis en vaardigheden van werknemers optimaal te benutten, is de invloed van multiple team membership op de individuele prestaties en het psychologisch welbevinden van werknemers sterk afhankelijk van de ervaring die medewerkers in hun organisatie, constateert Van de Brake.

Weinig ervaren werknemers zijn vaker in verwarring over wat de organisatie precies van hen verwacht. Dit gevoel is sterker als zij in meerdere teams tegelijk actief zijn en leidt tot lagere prestaties en een hoger ziekteverzuim. Bij ervaren werknemers voelen zich in deze situaties juist positief uitgedaagd.

‘Niet direct traineeship of in rotatiesysteem’

Van de Brake raadt werkgevers aan jonge werknemers in de eerste jaren in bescherming te nemen. Ondanks dat het tegenwoordig heel gebruikelijk is en veel jongeren het in eerste instantie ook graag willen, meent Van de Brake dat zij niet direct in een traineeship of rotatiesysteem aan diverse projecten moeten werken. ,,Uit mijn onderzoek blijkt dat mensen met weinig werkervaringen, in vele gevallen jongeren dus, minder goed kunnen omgaan met verschillende verwachtingen en meerdere klanten en projectleiders. Dat is het geval wanneer ze aan verschillende projecten tegelijk werken. Het veroorzaakt stress met ziekteverzuim tot gevolg.”